Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Tratamente balneo la Baile Felix

In Romania, exista unele statiuni turistice, dedicate tratamentelor balneo, inca de cateva sute de ani. Una dintre aceste mici orasele, in care bolnavii care sufera de anumite afectiuni pot gasi solutii aproape miraculoase este si baile Felix, cu ale sale doua binecunoscute baze turistice si de tratament: Hotel Termal si Hotel International.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Tratamentele balneo de la Baile Felix sunt dintre cele mai vaste, ele fiind adecvate tuturor tipurilor de varsta. Printre cele mai des intalnite afectiuni ce fac obiectul tratamentelor din acest oras, se numara bolile ginecologice, reumatismale, respiratorii, digestive, ale sistemului nervos si ale altor organe interne.

Medicii specializati, de la Hotel Termal si Hotel International, au o indelunga experienta in tratarea acestor afectiuni prin metode balneo, acestia inregistrand, de-a lungul anilor, o multitudine de rezultate dintre cele mai bune, in special in cazul pacientilor care efectueaza, anual, o vizita in aceste complexe, timp de cel putin doua saptamani. Printre bolile tratate in aceste doua locuri, cel mai des, se numara afectiunile maligne, afectiunile infectioase, trombozele si tromboflebitele acute, hemofilia, infarctul miocardic, angina pectorala, afectiunile acute ale cailor respiratorii, hipertensiunea arteriala, endometrioza,simptomele graviditatii, psihozele, inconstienta anala si urinara, TBC-ul, epilepsia.

Metodele folosite la cele doua complexe, Hotel Termal si Hotel International, sunt specifice tratamentelor balneo. Aici, se practica gimnastica medicala, tratamente SPA, kinetoterapie, sauna, electroterapie, bai calde cu ape minerale, hidroterapie si aerohelioterapie. Beneficiile acestora sunt evidente nu doar in cazul persoanelor care sufera de anumite afectiuni, ci si in a celor care doresc doar sa se relaxeze sau sa practice tratamente balneo de intretinere a sanatatii. La o altitudine de doar 150 de metri, statiunea turistica Baile Felix ofera conditii deosebite pentru relaxare mentala si recuperare psihica, dupa o perioada indelungata marcata de stresul obisnuit, pentru fiecare dintre noi.

Personalul celor doua baze de tratament, este obisnuit sa aiba rabdare, avand, de-a lungul timpului, de-a face cu sutele de mii de pacienti ce au beneficiat de tratamentele balneo de la Baile Felix, astfel incat clientul care se va caza in aceste doua hoteluri va avea parte de amabilitatea inalta si de profesionalismul acestora, insotite de servicii de foarte buna calitate si o promptitudine exemplara.

Factorii naturali de cura, care sunt folositi in tratamentele balneo de la Baile Felix, in cele doua complexe, sunt apele minerale termale, ce au o temperatura de aproximativ 40 de grade, chiar si atunci cand vremea este rece, si o mineralizare totala de 1 gram pentru fiecare litru. Mineralele care se pot intalni in apele termale de la Baile Felix sunt sulfate, bicarbonate, sodice, calcice, oligominerale si silicoase.

Datorita acestui aspect, cele doua complexe de tratament din Baile Felix, Hotel Termal si Hotel International, recomanda, pacientilor, impachetarile cu namol, deoarece concentratia de minerale este mult mai mare. Efectele benefice ale namolului specific acestei statiuni turistice sunt cunoscute inca din anul 1000, si au condus la o popularitate foarte mare a locului, care a crescut continuu, de-a lungul timpului. De aceea, este recomandat fiecarei persoane sa isi rezerve macar o saptamana, in fiecare an, pentru a fi petrecuta beneficiind de tratamentele balneo de la Baile Felix.

Exit mobile version