Turismul in statiuni balneare

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Romania » Turismul in statiuni balneare
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Anul asta a venit concediul parca ceva mai devreme si intrucat mai aveati de efectuat niste proceduri medicale inainte sa va desfatati la munte sau la mare, trebuie sa vedeti ce se mai poate face.

Va doriti foarte mult sa profitati de timpul liber, dar afectiunile va iau pe dinainte si nu vreti sa va strice buna dispozitie atunci cand veti face plaja sau cand veti sta relaxati la o terasa.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ca toate aceste mici neplaceri sa poata fi evitate cu brio, singura solutie care se intrevede pare a fi turismul in statiunile balneare. Aici va veti putea petrece in liniste concediul, beneficiind in acelasi timp de toate tratamentele care va sunt necesare pentru o stare de sanatate ideala.

De-a lungul timpului, turismul balnear s-a dezvoltat foarte mult, cererea pentru serviciile de sanatate fiind in crestere, mai ales in ultimii ani. Cererea pentru turismul balnear provine atat de la persoanele de varsta a treia cat si de la cele tinere, ca o consecinta a dedicarii mai mari de ingrijire a sanatatii si pentru activitati de prevenire a imbolnavirilor.

statiuni balneare

In acest context, resursele terapeutice din Europa centrala si Europa de sud au jucat un rol important. Tari precum Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Cehia, Polonia si Romania fac eforturi pentru a-si adapta strategiile de dezvoltare a acestui sector la tendintele moderne si pentru a satisface cererea de pe piata turistica. Romania este una dintre tarile europene cu un remarcabil fond balnear, ceea ce a condus la faptul ca turismul balnear romanesc sa aiba o veche traditie si de-a lungul timpului sa cunoasca o mare dezvoltare.

Veti gasi pe meleagurile noastre o multitudine de izvoare termale, fiecare cu indicatiile sale terapeutice si fiecare statiune punandu-va la dispozitie o serie intreaga de obiective turistice sau locuri minunate de petrecere a timpului liber. Veti gasi astfel de statiuni la Vatra Dornei, Buzias, Baile Tusnad si Covasna pentru afectiuni cardiovasculare, la Sovata pentru afectiuni din sfera ginecologica, la Praid, Baile Felix, Moneasa, Breaza si Amara pentru afectiuni reumatismale, la Govora si Slanic Moldova pentru afectiuni respiratorii, la Sinaia si Focsani pentru afectiuni ale sistemului nervos, si lista inca mai poate continua.

Daca insa sunteti din zona Moldovei si va vine mai greu sa calatoriti in toata tara, statiunea balneara Nicolina din Iasi, datorita apelor minerale extrem de bogate in concentratie sulfuroasa, va poate fi de un real ajutor in tratarea unor afectiuni precum cele reumatismale, dermatologice, respiratorii, posttraumatice, neurologice, vasculare periferice, dar si ginecologice. Aici veti avea o sedere placuta, statiunea  avand o capacitate de cazare de 150 de locuri. Cu o vechime de 40 de ani, este o statiune aflata pe primele locuri in Europa in ce priveste concentratia de sulf.

Acestea fiind spuse, tara noastra va asteapta sa va puna la dispozitie toate resursele ei naturale pentru a va simti bine si sanatos.

 Irena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.