Vara, mare, plaja … aerosoli!

Home » Sanatate » Terapii alternative » Vara, mare, plaja … aerosoli!
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Mergi cu toata familia la mare! Marea este cel mai eficient aparat de aerosoli, iar medicii de pretutindeni recomanda vacantele la malul marii, ca solutie contra afectiunilor pulmonare si ORL, la copiii cu varste mici.

Aerul de mare este benefic pentru copii si ii ajuta in tratarea unei serii de afectiuni pulmonare, frecvente la varste mici.

Oricat ai incerca sa apelezi al aparate performante si medicamente, aerosolii marini naturali se afla pe primul loc in tratamentele pe care medicii le recomanda pentru copii, atunci cand au probleme pulmonare, precum bronsitele, bronsiolitele, astmul bronsic, sau afectiuni la nivelul ORL, precum sinuzitele, laringitele, amigdalitele.

Aerosoli marini

Aerosoli marini

Aerosolii fac minuni pentru toate acestea si, in plus, ajuta organismul copilului sa isi creasca imunitatea si sa scada potentialul alergenic. Dupa curele cu aerosoli marini, copiii sunt mai putin predispusi la anemii, inflamatiile la nivelul muzoasei nazale apar mai rar si, in multe dintre cazuri, se simte o crestere a apetitului.

Marea este benefica pentru sanatatea copilului tau in orice perioada a anului. Totusi, este mai simplu sa imbini grija pentru sanatate cu distractia, alegand o vacanta la mare in plin sezon, in care atat tu, cat si cel mic va puteti bucura nu doar de un tratament cu aerosoli, ci si de o vacanta de vis, de plaja, de soare, de valurile marii.

Iata cateva sfaturi pentru o cura eficienta cu aerosoli marini!


Alegerea plajei. Aerosolii – particulele fine de apa sarata – sunt vizibili mai ales in zonele de plaja cu diguri si faleze, adica acolo unde valurile se sparg la mal.

Cel mai prielnic moment pentru aerosoli. Perioadele din zi recomandate pentru tratamentul cu aerosoli sunt primele ore ale diminetii, dupa rasaritul soarelui si seara, dupa apus.

Perioada. Pentru rezultate vizibile, cura cu aerosoli ar trebui sa se prelungeasca pe o perioada de 10-12 zile.

Precautii. Cei mai precauti pediatri spun ca dupa varsta de 6 luni copilul poate merge la mare. Insa, aceste restrictii de varsta sunt mentionate datorita pericolului expunerii la soare. Este absolut firesc sa mergi cu cel mic la mare de la o varsta frageda, atata timp cat respecti cu strictete contactul cu razele puternice ale soarelor care provoaca asursuri, dehidratarea, insolatia.

Fa-ti un obicei din plimbarile pe malul marii, cat mai devreme dimineata. Este bine sa alergi impreuna cu cel mic, sa va jucati, sa va plimbati, cel putin 30 de minute, cat mai aproape de tarm. Nu te speria daca, in primele zile, copilul simte un usor disconfort provocat de aerul marii. Cel mic poate avea nevoie de 3-4 zile de acomodare la schimbarea de clima!

Dincolo de tratamentul cu aerosoli si beneficiile acestuia pentru sanatate, marea ii ofera celui mic expunerea la soare (protejata si cu masura) necesara pentru fixarea vitaminei D si dezoltarea sistemului osos, dar si un mediu perfect pentru a face miscare. Plimbarile pe nisip, cu picioarele goale, sunt ideale pentru copiii care acum invata sa mearga si ii ajuta sa isi formeze o pozitie corecta a talpii piciorului. Mai mult, inotul poate fi, la orice varsta, un mod ideal de a face miscare si de a contribui la dezvoltarea unui corp sanatos si armonios.

 Simona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.