Varza calita cu costita afumata si carnati de casa

Home » Culinar » Mancare cu carne » Varza calita cu costita afumata si carnati de casa
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pentru ca ne-au mai ramas ceva carnaciori de casa de la Craciun si am gasit o costita afumata minunata intr-un magazin cu produse traditionale ne-am apucat sa gatim o varza calita dupa o reteta adaptata ingredientelor.

Rezultatul a fost o varza calita cu costita si carnati de casa de te lingi pe degete. Iata cum se prepara:

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ingrediente:

  • 2 verze potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1/2 kg de rosii cherry
  • 1/2 kg de costita afumata
  • 1/2 kg carnati de casa
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei de masline
  • Condimente dupa gust: sare, piper, boia de ardei dulce, piper, cimbru

Mod de preparare:

  • Varza se toaca marunt la cutit sau la robot.
  • Separat, se toaca si ardeiul si ceapa. Personal le tai mai mari, dar e o chestiune de obisnuinta.
  • Se incinge 100 ml de ulei de masline si se caleste ceapa si ardeiul pentru aproximativ 5 minute.
  • Se adauga rosiile cherry taiate pe jumatate, impreuna cu condimentele.
  • Dupa aproximativ 5 minute se adauga si varza calind-o impreuna cu celelalte ingrediente inca aproximativ 10 minute.
  • Se transfera toata compozitia intr-un vas roman de lut, se aseaza deasupra costita si carnatii, se pune capacul si se da la cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ore. In cazul in care nu aveti in dotate un vas roman, puteti folosi un vas termorezistent pe care sa il acoperiti cu un capac sau cu hartie de copt, pentru a nu se parli pe deasupra.

varza calitata cu carnati - inainte

  • Se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa 20-30 de minute la cuptor fara capac (sau se elimina hartia de copt) pentru a se rumeni.

Varza calita se serveste calda cu mamaliguta si ardei iute.

Varza calita cu costita si carnati

 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.