Varza calita cu costita afumata si carnati de casa

Home » Culinar » Mancare cu carne » Varza calita cu costita afumata si carnati de casa
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Pentru ca ne-au mai ramas ceva carnaciori de casa de la Craciun si am gasit o costita afumata minunata intr-un magazin cu produse traditionale ne-am apucat sa gatim o varza calita dupa o reteta adaptata ingredientelor.

Rezultatul a fost o varza calita cu costita si carnati de casa de te lingi pe degete. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

  • 2 verze potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1/2 kg de rosii cherry
  • 1/2 kg de costita afumata
  • 1/2 kg carnati de casa
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei de masline
  • Condimente dupa gust: sare, piper, boia de ardei dulce, piper, cimbru

Mod de preparare:

  • Varza se toaca marunt la cutit sau la robot.
  • Separat, se toaca si ardeiul si ceapa. Personal le tai mai mari, dar e o chestiune de obisnuinta.
  • Se incinge 100 ml de ulei de masline si se caleste ceapa si ardeiul pentru aproximativ 5 minute.
  • Se adauga rosiile cherry taiate pe jumatate, impreuna cu condimentele.
  • Dupa aproximativ 5 minute se adauga si varza calind-o impreuna cu celelalte ingrediente inca aproximativ 10 minute.
  • Se transfera toata compozitia intr-un vas roman de lut, se aseaza deasupra costita si carnatii, se pune capacul si se da la cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ore. In cazul in care nu aveti in dotate un vas roman, puteti folosi un vas termorezistent pe care sa il acoperiti cu un capac sau cu hartie de copt, pentru a nu se parli pe deasupra.

varza calitata cu carnati - inainte

  • Se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa 20-30 de minute la cuptor fara capac (sau se elimina hartia de copt) pentru a se rumeni.

Varza calita se serveste calda cu mamaliguta si ardei iute.

Varza calita cu costita si carnati

Urmareste-ne si pe Google News

 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.