Varza calita cu costita afumata si carnati de casa
Pentru ca ne-au mai ramas ceva carnaciori de casa de la Craciun si am gasit o costita afumata minunata intr-un magazin cu produse traditionale ne-am apucat sa gatim o varza calita dupa o reteta adaptata ingredientelor.
Rezultatul a fost o varza calita cu costita si carnati de casa de te lingi pe degete. Iata cum se prepara:
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente:
- 2 verze potrivite
- 2 ardei capia rosii
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1/2 kg de rosii cherry
- 1/2 kg de costita afumata
- 1/2 kg carnati de casa
- 1 legatura de marar
- 100 ml ulei de masline
- Condimente dupa gust: sare, piper, boia de ardei dulce, piper, cimbru
Mod de preparare:
- Varza se toaca marunt la cutit sau la robot.
- Separat, se toaca si ardeiul si ceapa. Personal le tai mai mari, dar e o chestiune de obisnuinta.
- Se incinge 100 ml de ulei de masline si se caleste ceapa si ardeiul pentru aproximativ 5 minute.
- Se adauga rosiile cherry taiate pe jumatate, impreuna cu condimentele.
- Dupa aproximativ 5 minute se adauga si varza calind-o impreuna cu celelalte ingrediente inca aproximativ 10 minute.
- Se transfera toata compozitia intr-un vas roman de lut, se aseaza deasupra costita si carnatii, se pune capacul si se da la cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ore. In cazul in care nu aveti in dotate un vas roman, puteti folosi un vas termorezistent pe care sa il acoperiti cu un capac sau cu hartie de copt, pentru a nu se parli pe deasupra.
- Se adauga mararul tocat marunt si se mai lasa 20-30 de minute la cuptor fara capac (sau se elimina hartia de copt) pentru a se rumeni.
Varza calita se serveste calda cu mamaliguta si ardei iute.