Vezi rolul major pe care il are vitamina D in prevenirea cancerului

Home » Sanatate » Preventie » Vezi rolul major pe care il are vitamina D in prevenirea cancerului
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Desi pare usor ireal, Vitamina D joaca un rol covarsitor in prevenirea diferitelor forme de cancer.

Toata lumea stie ca Vitamina D joaca un rol major in organism, fiind factorul cheie in fixarea calciului si, prin urmare este esentiala in dezvoltarea si mentinerea sanatatii dintilor si a oaselor.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

In zilele noastre, ample cercetari au scos la iveala faptul ca aceasta vitamina pretioasa joaca deasemenea un rol imporant in protejarea organismului si in impiedicarea dezvoltarii celulelor canceroase.

Cancerul este una dintre cele mai periculoase boli cu care fiintele umane sunt fortate sa lupte in zilele noastre. De aceea, cercetatorii incearca in mod constant sa gaseasca cure eficiente pentru tratarea acestei necrutatoare boli.

Ample studii realizate de-a lungul vremii sugereaza ca suplimentele de Vitamina D sunt capabile in a reduce cu pana la 70% riscul de a dezvolta cancer la persoanele predispuse la aceasta boala. [1] Fiind un procent extrem de mare, aceasta vitamina nu ar trebui trecuta cu vederea.

Archives of Internal Medicine a publicat deasemenea un amplu studiu in care oamenii de stiinta au aratat ca riscul de cancer mamar la persoanele aflate la premenopauza poate fi redus semnificativ prin mentinerea unui nivel ridicat de Vitamina D si calciu in dieta zilnica. [2]

Se pare ca nivelul ridicat de Vitamina D si calciu in organismul unor femei supuse unor teste clinice, par sa reduca si cele mai agresive tumori de san.

vitaminad

Studii recente au aratat ca Vitamina D si Calciul au un rol major in prevenirea dezvoltarii cancerului de colon. Cele doua substante nutritive se pare ca reduc riscul cancerului de colon cu pana la 18 procente.

Ample cercetari au concluzionat faptul ca nivelul ridicat de Vitamina D in organism (cel putin 600 UI pe zi) reduce riscul de cancer pancreatic.

Acest tip de cancer este recunoscut ca fiind cancerul cu una dintre cele mai mari rate de mortalitate, dat fiind ca este asimptomatic. De aceea adesea acesta este descoperit in faze foarte avansate, cand tratamentele conventionale sunt ineficiente.

Aportul vitaminei D diminueaza deasemenea dezvoltarea cancerului de prostata.

Referinte:

  • [1] – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1470481/
  • [2] – http://jnci.oxfordjournals.org/content/100/22/1562.full

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.