Vine frigul, ți-ai pus la punct centrala termică?

Home » Casa de vis » Vine frigul, ți-ai pus la punct centrala termică?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Tu cum te-ai pregătit pentru venirea sezonului rece? Ce soluții ai găsit pentru a face economii la încălzirea locuinței?

Tu cum te-ai pregătit pentru venirea iernii?


Pentru cei mai mulți oameni, iarna este o perioadă a anului în care se dă drumul la căldură. Dar pentru alții, este o perioadă în care reduc căldura și activează planul de întreținere a sistemului lor de încălzire.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Am cerut ajutorul specialiștilor de la MasInstal pentru a ne sfătui cum să ne pregătim sistemul de încălzire pentru venirea iernii.

Iată ce ne-au spus aceștia.

Temperaturile de afara încep să scadă, iar în locuințe se simte deja disconfortul termic.

Dacă nu ai făcut deja verificările necesare la sistemul tău de încălzire este cazul să iei măsuri.

Asigură-te că ai reviziile făcute, că sistemul este pregătit pentru iarnă, că funcționează la parametri optimi.

Este indicat să verifici tot ce înseamnă sistem termic, nu doar centrala termică, ci și calorifere, robinete, filtre, termostat.

Dacă nu ești prieten cu tehnica, cheamă un specialist pentru aceste operațiuni. Bineînțeles, unele dintre ele impun din start prezența unui specialist, cum ar fi reviziile tehnice. Ai nevoie de firme autorizate ISCIR pentru verificarea instalațiilor.

Sigur, sunt și operațiuni ce pot fi făcute de către tine, fără mare bătaie de ca, cum ar fi de exemplu, înlocuirea bateriilor la termostatul de cameră.

Având în vedere problemele de rețea din orașe, nu strică deloc să ai un stabilizator de tensiune (fii atent să aibă o putere corespunzătoare centralei tale).

În cazul în care ți-ai propus să-ți schimbi centrala cu una nouă, e cazul să apelezi la un produs viabil, economicos, prietenos cu mediul.

Noi îți recomandăm centrala termica Ariston Clas One 24 KW, este un produs ce se pretează bine la apartamentele de bloc de 2- 3 – 4 camere, dar și la case. Această centrală acoperă o suprafață generoasă de cca. 160 mp. Marele avantaj al acestei centrale este schimbătorul de căldură – un element XtraTech, aflat în topul tehnologiei condensării. Acest schimbător de căldură vă aduce o economie de consum de până la 35%. Iată un lucru deloc de neglijat, având în vedere anticipările legate de costurile cu căldura pentru această iarnă.

Pașii necesari pregătirii centralei termice pentru iarnă


În timpul lunilor reci, veți petrece mai mult timp în interior și probabil că veți folosi sistemul de încălzire mai des decât în mod normal. Acest lucru înseamnă că este important să vă asigurați că sistemul dvs. este pregătit pentru toată uzura suplimentară pe care o va primi în această perioadă.

Este din nou acea perioadă a anului: se face mai frig afară și poate că vă gândiți să porniți căldura. Înainte de a o face, verificați sistemul dvs. de încălzire pentru a vă asigura că este pregătit pentru iarnă!

Pentru a vă menține casa confortabilă și caldă pe tot parcursul sezonului, va trebui să vă pregătiți sistemul de încălzire pentru iarnă – și există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a vă asigura că acest lucru se întâmplă.

În primul rând, curățați toate filtrele sau grătarele de pe sistemul de încălzire pentru a vă asigura că aerul circulă corect prin acesta. Acest lucru va ajuta la prevenirea înghețării țevilor dvs. în timpul nopților reci.

Apoi, verificați termostatul și asigurați-vă că este setat la temperatura potrivită pentru atunci când folosiți cel mai des căldura (de obicei 68°F). Nu este nevoie să fie atât de ridicat atunci când nu este nimeni acasă; amintiți-vă doar cât de mult se răcește noaptea, când toată lumea doarme!

În cele din urmă, asigurați-vă că toate aparatele care folosesc energie electrică sunt oprite atunci când nu sunt folosite. Acest lucru include televizoarele și computerele – acestea sunt excelente pentru divertisment în timpul zilei, dar vor consuma energie prețioasă noaptea, când nimeni nu le folosește!

Dacă nu ați făcut-o deja, iată câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți casa și sistemul de încălzire pentru iarnă:

  1. Programați o inspecție profesională: O inspecție profesională vă va ajuta să vă asigurați că sistemul dvs. de încălzire este în stare bună de funcționare și, de asemenea, vă va da o idee despre ce fel de reparații sau înlocuiri ar putea fi necesare pentru acest sezon.
  2. Curățați filtrele de aer: Curățarea filtrelor de aer va ajuta la îmbunătățirea fluxului de aer prin sistem și la menținerea funcționării eficiente a acestuia pe tot parcursul iernii.
  3. Înlocuiți furtunurile uzate cu unele noi, astfel încât să nu existe scurgeri în timpul nopților reci, când toată lumea încearcă să rămână la căldură în casă, în timp ce este la serviciu toată ziua!
  4. Faceți curățenie în jurul gurilor de aerisire exterioare, astfel încât să nu existe nicio acumulare de murdărie în aceste zone în care aerul iese în sufragerie sau în zona bucătăriei, unde oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului în timpul acelor zile/nopți reci care urmează. Aceasta va ajuta la menținerea sănătății tuturor, având un flux de aer mai curat.
  5. Pregătiți-vă pentru vremea rece: Înainte de venirea iernii, asigurați-vă că aveți o rezervă bună de lemne de foc, pături/perne/foile/jachete de polar etc., astfel încât să fiți pregătiți dacă se întrerupe curentul în timpul uneia dintre acele furtuni de zăpadă brutale!

Asa ca întrebăm din nou, de data aceasta suntem siguri că sunteți mult mai în masura și avizați pentru a da un răspuns util vouă: Tu cum te-ai pregătit pentru venirea sezonului rece? Ce soluții ai găsit pentru a face economii la încălzirea locuinței?

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.