Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Zaharul, otrava dulce care ne distruge sanatatea

zaharAceasta otrava dulce a epocii moderne este aproape la fel de nociva precum fumatul, provocand ravagii in organism.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Iata pe scurt cateva din problemele pe care le poate cauza consumul excesiv de zahar, pentru a va face o idee de ansamblu:

Probabil ca citind randurile de mai sus incepeti sa va puneti problema eliminarii acestuia din alimentatie, corect? Totusi, dulcele nu trebuie suprimat de tot. Nici nu ati avea cum. Pana la urma glucidele sunt principala sursa de energie a organismului. necesarul de glucoza se poate obtine foarte usor prin consumarea fructelor proaspete, care contin zaharuri complexe care nu numai ca nu sunt nocive precum zaharul rafinat, sunt chiar indicate a fi consumate zilnic.

Cafeaua de dimineata poate fi indulcita cu succes cu o lingurita de miere, iar daca ai pofta de o placinta facuta in casa, poti folosi ca indulcitor extractul de stevie, pe care il poti procura din orice magazin de tip plafar.

Un desert minunat si sanatos pe deasupra il poti obtine amestecand o mana de stafide cu un iaurt natural. Sau poti sa iti potolesti pofta de zahar consumand un piure de fructe preparat la blender.

Totodata, pentru a mentine un nivel optim de glucoza in sange, manaca la un interval regulat de 4 ore.

Alternative sanatoase sunt la tot pasul. Trebuie doar sa tii un pic la sanatatea ta si sa constientizezi faptul ca zaharul rafinat fie el alb sau brun trebuie eliminat treptat din alimentatia zilnica.

Exit mobile version