Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Afla care sunt teribilele efecte secundare ale consumului de cafea!

Cafeaua – placerea nostra vinovata. Desi recunoscuta drept o bautura care creeaza dependenta, cafeaua este consumata pe scara larga de miliarde de oameni zilnic.


In cercurile medicale este deopotriva ridicata in slavi si hulita. Iar daca depre beneficiile consumului de cafea au curs rauri mii si mii de articole, despre efectele secundare deloc de neglijat uneori s-a scris mai putin.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

cafea

Iata mai jos doar cateva dintre riscurile la care va supuneti consumand cafea zi de zi:

Anemia


Consumul regulat de cafea conduce invariabil la deficit de fier in organism. Ba chiar mai mult, cafeaua impiedica inclusiv absorbtia suplimentelor cu fier.

Probleme gastrice


Putini stiu ca mult ravnita licoare este interzisa persoanelor cu probleme gastrice. Si asta deoarece cafeaua este un aliment acid care poate produce grave iritatii la nivelul mucoaselor gastrice si/sau duodenale, mai ales atunci cand este consumata pe stomacul gol dimineata impreuna cu o tigara.

Colesterol crescut


Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Baylor College of Medicine, moleculele de cafestol si Kahweol prezente in boabele de cafea pot creste nivelul LDL.

Hipertensiune


Desi un subiect controversat, existand o sumedenie de studii ale caror rezultate se contrazic, cafeaua, fiind un excitant, se presupune ca are un efect vasoconstrictor, efectul fiind cresterea presiunii sangelui. Tocmai din acest motiv aceasta bautura este contraindicata persoanelor hipertensive, care ar trebui sa renunte definitiv la consumul de cafea sau, cel putin ar trebui sa consume nu mai mult de 200 ml ( o ceasca medie) zilnic.

Consumul de cafea in sarcina


Este demonstrat stiintific: consumul exagerat de cafea pe perioada sarcinii creste dramatic riscul de a suferi un avort spontan. Moleculele de cafea penetreaza placenta si ajung in fluxul sangvin al copilului, care nu are inca capacitatea de a metaboliza rapid cafeina.

Exit mobile version