Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Cafeaua e buna, noi o facem rea

De fapt, cafeaua e unul din cele mai bune lucruri pe care le putem introduce in corpul nostru, efectele sale asupra sanatatii fiind de-a dreptul excelente.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

In primul rand, cafeaua e o sursa de antioxidanti foarte buna, oferind cantitati de cateva ori mai mari decat fructele si legumele. De fapt, pentru cea mai mare parte a oamenilor care duc un stil de viata modern, cafeaua e singura sursa de antioxidanti sau cea mai importanta. De asemenea, pe termen scurt, cafeaua creste nivelul de energie si atentia, te ajuta sa arzi grasimea si iti creste mult performantele fizice. Vom beneficia si de o stare psihica mai buna datorita acestui produs.

Cafeaua mai are, in cazul celor care o consuma regulat, si efecte de preventie, protejand impotriva diabetului de tip 2, a Alzheimerului, Parkinsonului si chiar unelor tipuri de cancer sau infarctului.

cafeaLista e mult mai lunga, dar concluzia poate fi doar una – cafeaua in sine e ceva foarte bun. Cum de atat de multi oameni, chiar si experti, ne sfatuim sa „avem grija cu ea”?

E simplu – pur si simplu noi nu o consumam asa cum ar trebui. Iata cele mai intalnite feluri in care transformam cafeaua din ceva care ne ajuta in ceva care ne dauneaza:

Ii punem zahar


Cafeaua cu zahar are tocmai neajunsul asta – are zahar. Iar zaharul ingrasa, ne duce spre diabet, ne reduce energia si are cate si mai cate parti negative si niciuna buna in afara de gust.
Mai ales cei care beau mai multe cani indulcite pe zi risca mult, anuland practic multe din lucrurile pozitive pe care le-am avea de la acest produs.

In punem frisca


Mai rea decat cafeaua cu zahar e cafeaua cu frisca. Aceasta are si zahar, dar si grasime. Nici nu mai e nevoie sa explicam de ce acestea doua sunt nocive si de ce o cafea ce contine un asemenea produs nu e recomandata, oricat de savuroasa ar fi.

O consumam in variante „rele”


Cafeaua macinata si preparata nu e totuna cu alte variante ale sale, care aduc si alte elemente. Cafeaua la pliculet, 3 in 1 sau cea de la automate are conservanti, zahar, inlocuitori si alte lucruri care nu fac bine corpului.

Bem prea multa


Ca orice lucru bun, si cafeaua trebuie consumata moderat, chiar daca e bauta in variante sanatoase. Principalul motiv e acela ca are multa cofeina, un element care ne poate aduce neplaceri, mai ales celor care nu o toleram foarte bine.

Exit mobile version