Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Cum alegi cea mai buna banda de alergare pentru acasa?

Banda de alergare este un aparat de fitness mult mai complex decat poate parea la o prima vedere, acest fapt datorandu-se in special functiilor pe care le poate avea integrate.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Astfel, o banda fitness buna trebuie sa fie cat mai flexibila in optiuni, adica sa permita realizarea unor reglaje foarte fine, aici referindu-ne in special la viteza, unghi de inclinare, rezistenta opusa, etc.

Cea mai buna banda de alergare pentru acasa trebuie sa indeplineasca cateva criterii simple:


Sa fie de dimensiuni potrivite.

Spatiul de acasa, din living sau dormitor este de regula limitat, astfel ca un astfel de aparat de sport poate ocupa mai mult decat ne dorim. Cautati asadar un aparat de dimensiuni mici sau, si mai bine, unul care sa se poata plia sau care sa isi poata reduce dimensiunile prin cateva manevre simple. In acelasi timp insa, nu trebuie sa achizitionati una care sa aiba banda prea scurta sau prea ingusta. Totodata, acest lucru poate influenta si puterea de sustinere a benzii (ca numar de kilograme ale utilizatorului / utilizatorilor)

Viteza si gradul de inclinare.

Cu cat acestea sunt mai mari, cu atat si posibilitatea de a efectua antrenamente complexe si solicitante creste exponential.

Sa aiba un numar mare de programe prestabilite.

Multe modele vin cu un numar de minim 12 programe, acest fapt fiind foarte util pentru cei ce exerseaza des. Corpul are tendinta de a se obisnui relativ repede cu un anumit tip de miscare, astfel ca periodic este indicat sa schimbati programul, ceea ce va duce in mod automat la schimbarea tipului de miscare, a intensitatii si a efectelor acesteia.

Sa permita modificarea simpla a programelor sau a gradului de inclinare a benzii. Modelele mai scumpe sunt complet automatizate, cele mai ieftine avand dezavantajul ca anumite reglaje trebuie facute manual.

Functiile suplimentare

Acestea fac diferenta de finete intre benzile de alergat acasa. Modelele mai noi au integrati foarte multi senzori care masoara diversi parametri corporali, precum ritm cardiac. Aceste date va vor ajuta sa monitorizati efortul depus si sa observati evolutia. Tot aici trebuie sa amintim si ecranele sau boxele, precum si posibilitatea de a conecta alte dispozitive.

O banda de alergat pentru acasa buna trebuie aleasa asadar in functie de nevoi, dar si cu perspectiva viitorului in minte. Un astfel de aparat nu se achizitioneaza doar pentru un an, ci va fi utilizat pe termen lung, atunci cand si rezistenta fizica utilizatorului va creste si o data cu ea si nevoile.

Exit mobile version