Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Masaj anticelulitic – scapa de inestetica „Coaja de portocala”

Celulita reprezinta acumularea neuniforma de tesut adipos sub piele, ceea ce creaza un efect cunoscut sub numele de „coaja de portocala”. Cauzele aparitiei acestei probleme ce deranjeaza in special la nivel estetic sunt numeroase si inca nu pe deplin identificate.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Desi nu este cunoscuta in profunzime, exista totusi numeroase metode prin care celulita poate fi cel putin diminuata, daca nu indepartata definitiv. Intre aceste metode amintim cremele, masajul sau chiar diverse operatii estetice, mai mult sau mai putin invazive.

Masajul anticelulitic este una dintre cele mai populare metode, asta si datorita efectului sau terapeutic foarte ridicat. Folosit in combinatie cu o crema potrivita, acesta poate duce la rezultate uimitoare.

Masaj anticelulitic – Cum functioneaza?


Masajul anticelulitic, prin miscarile pe care le presupune, imbunatateste circulatia sanguina, ceea ce conduce la reducerea si eliminarea treptata a depunerilor nedorite de grasime. Aceste miscari sunt complexe, de la foarte apasate si localizate asupra unei zone limitate, la foarte blande, cu scop relaxant. Terapeutul (sau cel care face masajul) actioneaza cu o viteza sustinuta asupra unor portiuni specifice, cel mai des intalnite fiind coapsele, fesierii, pulpa, dar si bratele si abdomenul.

Scopul in sine al acestor miscari este unul dublu: pe de o parte de a elibera tensiunea locala acumulata la nivelul muschilor, miscarile circulare si presiunea directa facilitand o mai buna functionare a fluxului sanguin, iar pe de alta parte de a stimula sistemul limfatic, ajutand astfel la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei, in special a apei.

O alta cauza a celulitei este reprezentata de acumularea de toxine in organism, in special intre tesuturile periferice. Pentru ca masajul actioneaza tocmai asupra acestor tesuturi, toxinele sunt indepartate. Masajul actioneaza si in sensul activarii sistemului venos, contribuind si la o mai buna eliminare a reziduurilor metabolice de la nivelul celular.

Dincolo de diminuarea sau inlaturarea aspectului neplacut al pielii prin inlaturarea depunerilor de grasime subcutanata, masajul contribuie si la cresterea elasticitatii si tonusului pielii, dandu-i astfel un aspect mult mai sanatos, mai proaspat si mai placut.

Tehnici de masaj anticelulitic


Masajul impotriva celulitei presupune efectuarea unor miscari variate, complexe care, atunci cand sunt realizate de un specialist, au un efect puternic. Acest masaj poate fi realizat si acasa, insa efectele vor aparea mai greu. Cele mai cunoscute tehnici sunt urmatoarele:

Efectele unui astfel de masaj apar destul de repede, la acest lucru contribuind si gradul de afectare a pielii, si sensibilitatea persoanei in cauza. Trebuie retinut insa ca un asemenea masaj impotriva celulitei nu trebuie sa fie foarte dureros, chiar daca produce o stare de inconfort. Mai mult decat atat, facut corect, el nu trebuie sa lase urme sau vanatai pe pielea supusa manevrelor, ci intensitatea sa trebuie crescuta gradual.

Exit mobile version