Site icon Demoiselle, o revista pentru femei moderne

Cate calorii are o bere?

Racoritoare pe timp de vara, nelipsita de pe masa atunci cand iesiti cu gasca la o terasa, berea este si un subiect de controversa. In timp ce unii sustin ca berea este unul dintre principalii vinovati pentru burtica, altii sustin ca o bere, doua pe zi nu ingrasa, ba chiar este foarte sanatoasa.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Cine are insa dreptate? Hai sa vedem, in cele ce urmeaza, cate calorii are o bere, in functie de tipul acesteia, pentru ca da, numarul de calorii difera de la un tip de bere la altul.

Calorii bere blonda


Cate calorii are o bere

Berea blonda, cun un continut de alcool de 5% are un continut mediu de 43 calorii/ 100 ml. Ceea ce inseamna 215 calorii per sticla de 500 de ml. [1]

Calorii bere bruna


O bere bruna cu 5% alcool are 37 calorii/ 100 de mililitri, ceea ce inseamna ca intr-o sticla de bere de 500 ml regasim 185 de calorii.

O bere bruna cu 7% alcool are ceva mai multe calorii: 48. Deci o sticla de 500ml are 240 de calorii.

Calorii bere nefiltrata


Un sortiment foarte indragit de bere, dar care are cel mai ridicat aport caloric: 52 calorii / 100 de ml, respectiv 260 calorii/sticla.  Daca vorbim de bere artizanala, numarul de calorii difera de la sortiment la sortiment, retelete fiind aproape intotdeauna imbogatite si cu alte ingrediente.

Calorii bere fara alcool


Preferata de soferi, acest sortiment are 26 calorii per 100 ml, deci 130 per sticla. Mult mai decent decat berea clasica.

Calorii Bere Radler


Preferata in general de catre femei, berea radler (cu limonada) are un 45 calorii/100 ml, respectiv 225 calorii per sticla de 500 ml.

Calorii bere cu aroma de fructe


Diferita de berea radler, berea cu arome de fructe vine cu un aport de aproximativ 42 de calorii/100 ml, respectiv 210 calorii pentru o sticla.

Concluzionand, aparent o berica cu prietenii nu este atat de periculoasa pentru silueta. Cu conditia sa te rezumi doar la o bere. In definitiv si 500ml de Cola are tot ~ 200 de calorii. Daca insa combini 2 beri (~400 calorii)  cu o pizza …. hmmm obtii o bomba calorica de toata frumusetea.

Referinte:

Exit mobile version