Top 5 alimente pentru curatarea naturala a colonului
Frecvent intalnite in civilizatia moderna, tulburarile gastrointestinale sunt datorate in principal alimentelor mult prea procesate.
In plus, majoritatea produselor pe care le ingeram zi de zi abunda de coloranti, indulcitori sau pesticide.
Ce putem face pentru prevenirea afectiunilor cronice la nivelul tractului digestiv? Simplu: exista o serie de alimente care, datorita compozitiei unice pot ameliora sau chiar vindeca diferite tulburari la nivelul colonului. Haideti sa vedem care sunt acestea!
Semintele de in
Au in compozitia lor fibre si grasimi sanatoase care mentin sanatatea colonului tau. Concentratia mare de acizi grasi de tip Omega 3 ajuta la reducerea inflamatiilor si la stabilizarea membranelor celulare.
Merele
Contin cantitati insemnate de pectina, care are un rol important in detoxifierea colonului. Aceasta absoarbe metalele grele si toxinele din organism. Merele deasemenea bogate in fibre, vitamine si minerale care au un impact pozitiv asupra sanatatii intregului sistem digestiv.
Pot fi consumate intregi, cu tot cu coaja sau sub forma de sucuri, sosuri sau otet.
Avocado
Asemenea merelor, fructele de avocado contin o cantitate insemnata de fibre solubile si insolubile. Fibrele solubile absorb apa facilitand tranzitul intestinal si impiedicand acumularea de toxine, in vreme ce fibrele insolubile sunt responsabile de promovarea miscarilor peristaltice, curatand eficient colonul.
Legumele verzi
Principalul element activ este clorofila, care are capacitatea de a curata eficient intreg tractul digestiv, mentinandu-l sanatos. Clorofila are un efect benefic si asupra ficatului.
Cele mai apreciate legume sunt spanacul, varza, telina si algele marine, pe care ar fi indicat sa le consumi cel putin o data pe saptamana.
Alimente fermentate
Un sistem digestiv sanatos are in componenta o vasta retea de microbiotice care ajuta la digestia alimentelor si la absorbtia micronutrientilor esentiali. Un dezechilibru al florei intestinale poate conduce la dereglari majore.
Din acest motiv este indicat sa introduceti in alimentatia voastra alimente care contin natural bacterii probiotice. Iaurtul si kefirul trebuie consumat frecvent, ca atare sau in diferite combinatii.