5 idei de cadouri de Dragobete pentru Ea

Home » Shopping » 5 idei de cadouri de Dragobete pentru Ea
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Obiceiuri de Valentine`s Day din trecut, dar care sunt păstrate și astăzi


Bilețelele și felicitările de dragoste sunt printre obiceiurile cele mai vechi legate de această zi, iar primele răvașe tipărite datează de la mijlocul anilor 1800, în Statele Unite. Multe dintre ele conțineau elemente precum păsările deoarece sezonul lor de împerechere începe la mijlocul lunii februarie. Nu lipsea desigur nici reprezentarea lui Cupidon, zeul roman al dorinței și afecțiunii înfățișat alături de inimi, simbolul universal al iubirii.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Florile erau parte importantă a ritualului de ziua îndrăgostiților, iar în trecut fiecăreia îi era atribuită o anumită însemnătate. De exemplu, ghioceii oferiți transmiteau un mesaj de speranță ori un buchet de salcâm galben semnifica dragostea ascunsă. După ce s-au dezvoltat afacerile cu florării și opțiunile au devenit mai numeroase, trandafirii roșii au început să câștige din ce în ce mai mult teren.

Produsele din ciocolată erau dăruite în semn de atenție și prețuire, însă o idee originală a avut-o un renumit magnat britanic, proprietarul unei fabrici de dulciuri, care a introdus prima dată bomboanele de ciocolată într-o cutie ornamentată delicat în formă de inimă. Ambalajul spectaculos avea scopul de a se folosi și ulterior la depozitarea diverselor articole sau obiecte dragi.

Idei de Cadouri pentru Dragobete


Unele cutume s-au păstrat și transformat de-a lungul timpului, altele au dispărut complet, însă opțiunile pe care le avem la dispoziție în zilele noastre ca să marcăm această minunată sărbătoare sunt mult mai variate și de ce nu, mai utile.

  • Bomboanele de ciocolată
  • Produsele cosmetice

O femeie frumoasă este în primul rând îngrijită, iar produsele cosmetice sunt o nevoie reală a fiecărei doamne de a se menține tânără și atractivă. În consecință, un articol de frumusețe luxuriant, cu ingrediente naturale, va fi foarte apreciat de partenera ta și îi va oferi răsfățul meritat.

  • Un set de îngrijire

Seturile destinate îngrijirii corpului sunt deosebit de utile și inspirate atunci când vrei să îi faci o surpriză plăcută iubitei tale. Nu sunt niciodată suficiente în arsenalul ei și poți fi sigur că ai ales bine dacă decizi să faci un astfel de dar.

  • Bijuteriile

Un cadou valoros care va fi păstrat multă vreme este o bijuterie specială care să-i amintească mereu persoanei din viața ta de dragostea profundă pe care i-o porți. Ea poate fi personalizată cu un mesaj personal inscripționat sau vocal care va evoca amintirea unui moment prețios, transformându-se într-o pecete a iubirii voastre.

  • Florile

Acestea au fost și vor fi mereu o expresie a frumuseții, gingășiei și purității prin culorile lor vii și mirosul amețitor. Un buchet de flori transmite de multe ori mai mult decât o mie de cuvinte, este spectaculos și va impresiona negreșit destinatarul. Reprezintă o declarație de dragoste atemporală și un dar mereu la îndemână, deși în același timp, atât de special.

Nu este greu să îți impresionezi jumătatea în orice zi, iar când vrei să celebrezi iubirea o poți face chiar și prin cele mai neînsemnate gesturi atâta vreme cât ele îți vin din suflet!

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.