Chec cu cacao – un desert delicios, usor de realizat
Chec cu cacao – reprezinta un desert care este de regula foarte apreciat atat de cei mici cat si de cei mari. Iata mai jos o reteta extrem de simplu de realizat.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Ingrediente chec cu cacao:
- 10 oua
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie, dupa gust
- 1-2 linguri cacao
- 400 gr zahar
- 400 gr faina
- 200 ml (~ 1 cana) ulei
Mod de preparare:
- Galbenusul se separa de albus si se freaca cu putina sare pana se omogenizeaza.
- Albusurile se bat spuma; se adauga apoi zaharul, faina, praful de copt, galbenusurile, esenta de vanilie si uleiul si se mixeaza pana dispar toate cocoloasele.
- Aproximativ 1/3 din compozitie se transfera intr-un alt bol si se amesteca impreuna cu cacaua.
- Se tapeteaza cu hartie de copt tavile (se pot unge cu ulei daca nu aveti hartie de copt in casa), se toarna compozitia de chec, dupa care se adauga si cea cu cacao, amestecandu-se putin cu o furculita.
- Se da la cuptor pana trece testul scobitorii (pentru coine nu stie in ce connsta, se inteapa checul cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese uscata, fara urme de aluat pe ea, checurile sunt gata. )