Chec cu cacao – un desert delicios, usor de realizat

Home » Culinar » Desert » Chec cu cacao – un desert delicios, usor de realizat
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Chec cu cacao –  reprezinta un desert care este de regula foarte apreciat atat de cei mici cat si de cei mari. Iata mai jos o reteta extrem de simplu de realizat.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Chec cu cacao

Chec cu cacao

Ingrediente chec cu cacao:

  • 10 oua
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie, dupa gust
  • 1-2 linguri cacao
  • 400 gr zahar
  • 400 gr faina
  • 200 ml (~ 1 cana) ulei

Mod de preparare:

  • Galbenusul se separa de albus si se freaca cu putina sare pana se omogenizeaza.
  • Albusurile se bat spuma; se adauga apoi zaharul, faina, praful de copt, galbenusurile, esenta de vanilie si uleiul si se mixeaza pana dispar toate cocoloasele.
  • Aproximativ 1/3 din compozitie se transfera intr-un alt bol si se amesteca impreuna cu cacaua.
  • Se tapeteaza cu hartie de copt tavile (se pot unge cu ulei daca nu aveti hartie de copt in casa), se toarna compozitia de chec, dupa care se adauga si cea cu cacao, amestecandu-se putin cu o furculita.
  • Se da la cuptor pana trece testul scobitorii (pentru coine nu stie in ce connsta, se inteapa checul cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese uscata, fara urme de aluat pe ea, checurile sunt gata. )

chec cu cacao

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.