5 modalitati de a castiga bani lucrand de acasa

Home » Cariera » 5 modalitati de a castiga bani lucrand de acasa
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

In ultimii ani s-a constatat o crestere a joburilor de tip freelancer. Astfel, daca pana acum zece ani discutam despre joburi stabile in care trebuia sa te duci in fiecare zi la sediul firmei la care lucrai, iata ca astazi lucrurile stau un pic diferit, odata cu dezvoltarea internetului si a posibilitatii de comunicare prin intermediul acestuia.

Si tot odata cu dezvoltarea masiva a internetului au aparut si joburile specifice oamenilor din online. Si pentru ca oamenii din online pot sa lucreze de absolut oriunde atat timp cat au la dispozitie un computer personal si o conexiune viabila la internet, iata ca au aparut joburile de acasa.

Lucratul de acasa are atat avantaje cat si dezavantaje, insa, daca ar fi tragem o linie am constata ca acesta este ideal persoanelor ce nu agreaza un program fix. Activitatile pe care le poti intreprinde de acasa sunt pe cat de diverse pe atat de interactive. Vom trece in revista doar cateva dintre ele, printre cele mai cunoscute de altfel.

Content Writing-ul


Cunoscut ca o latura „from another mother” a jurnalismului clasic, content writing-ul a prins radacini destul de bine. In ce anume consta aceasta activitate? In principiu, este vorba despre scrierea de articole tematice ce vor servi anumitor site-uri, tematice si ele. Proprietarii sau administratorii acelor site-uri vor plati content writerii pentru a le scrie articolele in functie de cerinte. Tot ce ai nevoie pentru a fi content writer: un computer, licenta Microsoft Word sau oricare alt program destinat tehnoredactarii si talent la scris.

Job de acasa

Graphic design-ul


De asemenea, tot in lumea vasta a online-ului, avem parte de o mare cerere atunci cand vine vorba despre content graphic, astfel, se apeleaza deseori la graficieni talentati care sa creeze ad-uri, bannere, logo-uri, postere si diferite alte materiale promotionale si publicitare. Tot ce ai nevoie pentru a fi graphic designer: un computer, un program de grafica (Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Gimp, etc) si mult talent artistic.

Programare


Iata, poate, una dintre cele mai bine platite activitati pe care le poti realiza de acasa, fiind, de asemenea si una dintre cele mai complexe activitati in acelasi timp. Aceasta activitate presupune vaste cunostinte intr-ale Visual Studio, Visual Studio.NET, C#, SQL, ADO.NET, ASP.NET limbaje, PHP, Java, etc. Remuneratia este insa pe masura, un programator bun putand castiga cateva mii de euro lunar.

Traducerile


Traducerile de acasa reprezinta cea mai veche activitate intreprinsa de acasa, intrucat atunci cand vine vorba despre acest domeniu, cunostintele intr-ale computerelor se pot rezuma la simpla tehnoredactare intr-un editor de text.

Asamblatul


Iata cel mai vechi job de acasa. Pentru asa ceva nu ai nevoie nici macar de un computer personal, intrucat, cel mai des, atat materialele menite sa fie asamblate cat si rezultatele finale se trimit prin curier, remuneratia fiind transmisa tot prin mijloace offline.

 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.