5 reguli simple pentru a-ti organiza Feng Shui dormitorul

Home » Casa de vis » Amenajari » Dormitor » 5 reguli simple pentru a-ti organiza Feng Shui dormitorul
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Este la moda sa ai o camera amenajata Feng Shui. Este oare si benefic!?

E greu de spus dar categoric nu ne afecteaza negativ si astfel ca merita sa incercam. Pana la urma e vorba doar de amplasarea unor obiecte.
Nu ar trebui sa fie o mare problema, mai ales ca acest lucru ne-ar putea aduce beneficii. In plus, atunci cand ne lovim de lucruri de care nu avem nevoie ne simtim oarecum iritati si asta ne scoate usor din starea noastra.

Iata cateva idei simple de a ne amenaja dormitorul dupa regulile Feng Shui!

Unde punem patul?


Acasta trebuie pus pe cel mai indepartat perete de usa. Daca avem de ales intre un perete din gips-carton si unul din caramida, va trebui sa il alegem pe cel din urma. Patul nu trebuie lipit de perete ci trebuie lasat un spatiu mic de aproximativ 2 centimetri.

Cum trebuie sa fie mesele?


Trebuiesc preferate mesele cu cat mai putine colturi pentru ca energia sa circule nestingherita. Asadar, o masa rotunda sau ovala este intodeauna mai indicata decat una patrata sau dreptunghiulara.

Trebuie sa renuntam la colturi?


Cu siguranta nu. O camera echilibrata trebuie sa includa toate formele geometrice pentru ca fiecare reprezinta ceva. Patratele reprezinta pamantul, dreptunghiurile simbolizeaza lemnul iar triunghiurile focul. Cercurile si ovalurile reprezinta metalul.

Avem voie cu televizorul in camera?


Din pacate raspunsul este “nu” si asta nu pentru ca este interzisa tehnologia ci pentru ca in viziunea Feng Shui dormitorul este un spatiu privat, destinat recuperarii energiei, prin somn si meditatie. Putem pune televizorul in living, adica acolo unde are acces toata familia.

Cum trebuie sa fie lumina?


Atunci cand vorbim de lumina artificiala trebuie sa fim foarte atenti cu ea. Aceasta trebuie sa fie dispersata in intreaga camera, in mod egal. Daca avem un singur bec ce duce lumina doar in jos, toata energia se va concentra in punctul cel mai luminos iar acest lucru nu este benefic nici pentru cei care stau in zona luminoasa nici pentru cei care stau in cea intunecata.
 Irena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.