Aparatul fix Safir si cel Invisalign, alegerea a sute de pacienti

Home » Sanatate » Sanatate dentara » Aparatul fix Safir si cel Invisalign, alegerea a sute de pacienti
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Putine persoane au norocul unui zambet perfect. Adesea, dintii nostri au nevoie de ajutor pentru a atinge idealul pe care ni-l dorim.

Suprapunerile si inghesuirea dintilor pot fi un motiv des intalnit pentru lipsa de incredere, aceste aspecte ne limiteaza in unele situatii viata sociala si ne modifica perceptia asupra propriei persoane.

Din fericire, ortodontia poate sa rezolve astfel de probleme la aproape orice varsta.

Alegerea aparatului dentar este un moment dificil pentru multe persoane, intrucat evolutia continua a stomatologiei si ortodontiei a dus la aparitia numeroaselor tipuri de aparate dentare.

Aparatul dentar – care este alegerea optima pentru mine?


Asta se intreaba adesea pacientii care trec pragul Clinicii The Smile Space din Bucuresti.

Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc montarea unui aparat dentar, in acest articol o sa va fie prezentate o serie de aspecte pe care trebuie sa le luati in calcul in cazul in care doriti sa incepeti un tratament cu un aparat fix Safir sau cu un aparat dentar Invisalign.

Va informam ca ambele tipuri de aparate dentare sunt printre cele mai cautate in randul pacientilor si de asemenea, ambele se pot monta la Clinica The Smile Space din Bucuresti.

Aici, doamna Dr. Laura Gîrbea, fondatoarea clinicii, impreuna cu echipa de specialisti, sunt pregatiti sa va sustina in alegerea optima a aparatului dentar, indiferent ca vorbim despre un aparat fix din Safir sau un aparat dentar Invisalign.

Doamna Dr. Laura Gîrbea a absolvit Facultatea de Medicina Dentara UMF Carol Davila din Bucuresti, specializarea Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala.

Ulterior a urmat numeroase cursuri de perfectionare in diverse tehnici de tratamente ortodontice, pentru a le oferi pacientilor ei vizite si tratamente de cea mai inalta calitate.

Avantajele aparatului dentar fix din Safir:


Un aparat dentar fix din Safir este adevarat ca are un pret mai ridicat in comparatie cu un aparat dentar traditional. Motivul principal este asemanarea lui cu o bijuterie, dar si datorita bracketilor usor de purtat, care nu se coloreaza, fiind discreti si in acelasi timp eleganti.

Intrucat sunt transparenti, bracketii au o vizibilitate redusa, acestia lipindu-se de dinti si preluand culoarea lor. Este un sistem de ‘’mascare’’ excelent si face dificila observarea aparatului dentar de la distanta.

Sistemul de prindere trebuie sa stiti ca este asemanator cu cel al unui aparat metalic, insa aici arcul metalic este alb, pentru a se putea crea acel efect de invizibilitate. De asemenea, elasticele care prind arcul de bracketi sunt si ele transparente.

Un alt avantaj al acestui aparat dentar fix din Safir este rezistenta, asta datorita materialului din care este confectionat, dar si structurii de baza care este una solida.

Dupa cum probabil stiti, safirul este pe pozitia a doua din punct de vedere al duritatii, prima este ocupata de catre diamant.

Avantajele aparatului dentar Invisalign:


Un alt aparat care ii face concurenta celui din Safir, este aparatul dentar Invisalign, fiind o alternativa invizibila a aparatelor dentare traditionale cu bracketi.

Acesta are structura unei gutiere transparente, care se realizeaza cu ajutorul unui soft 100% digital.

Un aparat dentar Invisalign este unul inovativ, fomat nu dintr-o singura gutiera, ci dintr-un set care imprima miscarile dintilor pentru a-i aduce in pozitia corecta.

In comparatie cu aparatele traditionale care stim ca sunt compuse din bracketi, un aparat dentar Invisalign nu contine respectivele arcuri metalice si bracketi.

Comparativ cu bracketii, aceasta gutiera transparenta este incomparabil mai confortabila, datorita faptului ca exercita o presiune mai mica. De asemenea nu exista riscul sa va raniti gingiile, intrucat un astfel de aparat nu dauneaza.

Ca si in cazul aparatelor clasice, daca sunteti fericitul purtator al unui aparat dentar Invisalign, o sa trebuiasca sa mergeti la control la fiecare 4-6 saptamani pentru a va schimba respectivele gutiere.

Indiferent pentru care tip de aparat dentar optati, cei de la Clinica The Smile Space din Bucuresti va asteapta sa va ofere un zambet cuceritor. Ii gasiti pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, intre statia de metrou Tineretului si Piata Unirii.

Rezolvati din timp problemele dentare care va fac sa nu mai zambiti atat de mult si de des pe cat va doriti.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.