Cafeaua la ibric are mai multa cofeina decat un espresso. Adevarat si fals in acelasi timp !

Home » Sanatate » Nutritie » Cafeaua la ibric are mai multa cofeina decat un espresso. Adevarat si fals in acelasi timp !
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Este adevarat ca un espresso contine mai multa cofeina decat o cafea la ibric?

Intrebati pe aproape oricine acest lucru si va va raspunde invariabil ca espresso contine mult mai multa cofeina decat cafeaua obisnuita.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

E un raspuns interesant, dar este oare cel corect? Ei bine, este o afirmatie in acelasi timp si falsa si adevarata. Depinde doar de modul in care pui problema.

Potrivit National Coffee Association, o cana de cafea cu un volum de 8 uncii (aproximativ 240 de mililitri) contine intre 95 si 200 de miligrame de cofeina. Variatia este atat de mare deoarece concentratia cofeinei este influentata direct de tipul cafelei, de temperatura apei sau de timpul de preparare.

continut cofeina

O ceasca de espresso potrivit graficului, contine intre 40 si 75 de miligrame de cofeina (la un volum de 1 uncie, respectiv 30 de mililitri). Deasemenea concentratia depinde de  amestecul de cafea, calitatea espressorului folosit, precum si de alti factori.

Comparand rapid cele doua rezultate, reiese clar faptul ca o cana de cafea are o concentratie de cofeina de aproape 3 ori mai mare. Caz inchis, afirmatia ca espresso este mai tare decat regular coffee este falsa!

Privind la rece insa, observam ca este de fapt o comparatie intre mere si pere.

Daca analizam cele doua bauturi la volume egale, reiese ca o cafea obisnuita intr-o cantiate de 30 de mililitri are o concentratie intre 11 si 25 de miligrame de cofeina. Adica de doua ori mai putin decat un espresso.

Concluzionand, daca vom compara strict cele doua bauturi, cafeaua la ibric contine mai multa cofeina decat un espresso.

Daca insa ne raportam la acelasi volum de lichid, espresso castiga detasat.

Credit Foto: Pinterest

 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.