Consiliere parentala la PsihArt – avantajele serviciilor oferite de specialisti

Home » Stiri » Consiliere parentala la PsihArt – avantajele serviciilor oferite de specialisti
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Meseria de parinte este una dintre cele mai dificile existente, iar asta o poate confirma oricine are copii.

Deseori sunt perioade de incercari grele, peste care numai cu un ajutor specializat le pot acestia depasi invingatori.
Consilierea parentala este o ramura din lista serviciilor psihoterapeutice al carei rol a fost in nenumarate randuri demonstrat. PsihArt, centru psihologic cunoscut pentru complexitatea serviciilor oferite, dar si pentru eficienta acestora, vine in intampinarea parintilor care se confrunta cu situatii dificile in relatia cu copiii, oferind servicii profesionale de consiliere.

In cadrul sedintelor de acest tip pot sa participe atat un parinte, cat si ambii. Sunt desigur si cazuri in care la sedinte e necesar sa participe si alte persoane, respectiv cei care participa la cresterea copiilor. Poate fi considerat acest tip de ajutor o interventie terapeutica si poate fi alaturat terapiei de familie.

Situatii frecvente ce pot fi abordate cu ajutorul serviciilor de consiliere parentala la PsihArt

Momentele in care astfel de servicii se pot dovedi extrem de utile sunt numeroase. Iata cateva dintre cele pentru care specialistii PsihArt isi ofera sustinerea, respectiv care sunt situatiile in care aceasta ramura de servicii reprezinta un real ajutor pentru copii:

 • Pierderea unui membru al familiei sau aparitia unui fratior

 • Divortul si consecintele separarii – depresia postpartum

 • Noul ciclu scolar, inceperea gradinitei

 • Aparitia unui nou partener dupa divortul parintilor

 • Mutarile, anxietatea, frica

 • Dificultatea copilului de a se desprinde de parinte

 • Lipsa increderii, a apropierii, a caldurii emotionale

 • Izolarea si sentimentul de singuratate

 • Stilul parental hiperprotectiv sau din contra violenta si agresivitatea

 • Diverse boli ce au avut impact asupra membrilor familiei

Garantia oferita de PsihArt – confidentialitate deplina

Deseori romanii au perceptia gresita conform careia, apeland la astfel de servicii, nu fac decat sa isi puna o eticheta asupra lor, in societate. Ceea ce nu reusesc decat putini sa inteleaga este rolul psihoterapeutului. Este locul in care merg cei care recunosc fata de ei insisi ca sunt depasiti de o anumita situatie sau ca un caz anume este problematic si necesita consiliere pentru o rezolvare optima.

Serviciile de consiliere parentala la PsihArt pun accent pe nevoia de a iesi dintr-o situatie problematica, dificila, care ne copleseste. Multi sunt reticenti cand vine vorba despre consiliere parentala sau despre orice servicii psihoterapeutice din cauza a ceea ce ar putea spune cei din jur.

Un centru profesionist insa ofera celor in cauza garantia confidentialitatii. Asta inseamna ca ceea ce se discuta in cadrul cabinetului terapeutic ramane numai intre cele doua parti participante. Increderea este un factor deosebit de important si in eficienta pe care sedintele de consiliere o are mai departe in fiecare caz.

De altfel, confidentialitatea reprezinta o obligatie etica si legala a psihoterapeutului, iar ceea ce se discuta in cadrul cabinetului ramane doar la cunostinta participantilor. Se pot astfel explora teme personale numeroase, fara sa existe pentru vreun moment teama ca si alte persoane vor afla despre subiectul si particularitatile acestora. Este o diferenta intre a te confesa prietenilor sau rudelor si specialistilor psihoterapeuti.

Rolul jucat de animalele de companie in viata copiilor

Potrivit specialistilor, atunci cand copilul are un animal de companie, de fapt are un prieten. Castigurile acestuia sunt pe mai multe planuri. Iata cateva dintre avantaje:

 • Usurinta in dezvoltarea capacitatilor empatice, a responsabilitatii (ce vizeaza siguranta, nevoia de hrana, de curatenie, adapost)

 • Incurajarea simtului de raspundere, de a lua initiativa in situatii diverse, de a mentine contacte sociale

 • Consolidarea sentimentului de incredere in propria persoana

 • Dezvoltarea sanatoasa per ansamblu

De obicei sunt incurajati parintii sa le ia copiilor animale de companie mai ales daca acestia sunt retrasi, singuratici, daca nu reusesc sa isi faca prieteni, dar si in alte asemenea situatii. In nici un caz animalul de companie nu reprezinta motivul pentru care copiii devin antisociali, asa cum unii tind sa creada. Uneori se incurajeaza chiar psihoterapia asistata de animale.

Revenind insa la partea legata de importanta pe care serviciile de consiliere parentala o au, de luat in considerare este faptul ca ajuta la intelegerea deplina a problemelor, a cauzelor declansarii acestora. Identificarea radacinii problemei este primul pas spre rezolvarea acesteia, iar specialistii PsihArt sunt intermediarii intre cauza si solutie.

Informatii complete cu privire la aceasta ramura de servicii pot fi solicitate insa profesionistilor, accesand site-ul PsihArt.ro.

Urmareste-ne si pe Google News

 Patricia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.