No Comments

Cum alegi cel mai bun espressor? 5 Sfaturi practice

Home » Cel Mai Bun » Cum alegi cel mai bun espressor? 5 Sfaturi practice
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Dependenta sau tabiet, diminetile incep mai bine cu o ceasca de cafea preparata la filtru, ibric sau, mai nou, espressor. Dar cum alegi cel mai bun espressor?

Cafeaua este „drogul” zilnic pe care majoritatea dintre noi il consumam dimineta cu placere. Si daca prepararea cafelei la filtru sau la ibric nu este un secret pentru nimeni, un espresso ideal depinde in proportie covarsitoare de calitatea si tipul espressorului pe care il utilizezi.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Cel mai bun espressor – 5 sfaturi utile


Presiunea.


Desi multi dintre producatori se „falesc” ca espressoarele lor au o presiune de lucru de 12-15 bar, in realitate, un espresso ca la carte se realizeaza la o presiune de 9 bar. Mitul celor 15 bari este doar o gaselnita de marketing, promovata agresiv de catre retaileri in scopul maximizarii vanzarii.

Deci atentie: Nu va lasati pacaliti de acest aspect !

Rasnita


Espressoarele automate cu rasnita incorporata sunt o solutie de compromis, uneori necesara, mai ales in spatiile de birouri. Desigur, un espressor automat poate fi o solutie si pentru acasa, daca nu esti un perfectionist si iti doresti o cafea pregatita rapid, cu un minimum de deranj. Pe emag puteti gasi acum cateva aparate cu o reducere de pana la 50%

Potrivit specialistilor barista, un espresso savuros se prepara din cafea proaspat rasnita. Doar ca… de cele mai multe ori, o rasnita buna, cumparata individual, este mult peste ceea ce ofera espressoarele cu rasnita incorporata.  In plus, inconvenientul major al unui agregat cu rasnita incorporata este pretul, destul de piperat.

Daca esti un pasionat si iti doresti o cafea ca la carte, mergi fara griji cu un espressor manual + o rasnita achizitionata separat. Este cea mai buna solutie  ever. (Click aici pentru a vedea cele mai vandute modele de espressoare manuale la eMag)

O alternativa mai ieftina ar fi un espressor care foloseste capsule pentru cafea (cunoscute si drept monodoze sau cialde). Acestea au avantajul ca sunt ambalate individual, pastrand prospetimea cafelei.

Atentie insa: avantajul pretului initial scazut este anulat de pretul capsulelor de cafea, care porneste de la 0.5 Lei per capsula, in functie de sortiment si de distribuitor.

Tips: Pentru o cafea senzationala alegeti un espressor manual + o rasnita separata.

Alege o marca de renume.


Desi multi ar spune ca platesti brandul, realitatea este ca un producator renumit pune calitatea inainte de toate. In definitiv, cand faci o asemenea achizitie, fiabilitatea produsului ar trebui sa primeze.

Marcile premium pe care vi le recomandam, daca bugetul va permite, sunt Miele sau Gaggia. Daca bugetul este unul mai restrans, poti alege un DeLonghi, Phillips, Bosch sau Krups.

Pretul


Daca te-ai hotarat asupra unui model anume, verifica cu atentie pretul in magazine. De cele mai multe ori retailerii online au preturi cu pana la 20-30% mai mici decat magazinele offline. In general cele mai avantajoase preturi le vei gasi la Emag sau Flanco.

Feedback-ul altor utilizatori


Verifica recenziile espressorului pe care te-ai hotarat sa il achizitionezi. Feedback-ul unui consumator care a testat agregatul dorit de tine te poate ajuta sa alegi cel mai bun espressor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.