Cum functioneaza sistemul de plata in rate la dezvoltator si cine il poate alege?
Astfel ca institutiile financiare, dar nu numai, au dezvoltat mai multe solutii de plata, pentru a veni in ajutorul celor care nu au resursele financiare pentru a plati o astfel de achizitie cu bani cash.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Cum numarul celor care isi pot cumpara o locuinta cu bani cash este extrem de mic, creditele imobiliare si ipotecare se bucura de mare succes in randul romanilor care sunt dispusi sa plateasca rate timp de 30 de ani pentru a avea o casa a lor. Cu toate acestea, cumparatorii mai au o solutie de plata, este vorba despre plata in rate la dezvoltator.
In ce consta sistemul de plata in rate la dezvoltator?
In general, la sistemul de rate la dezvoltator apeleaza fie acele persoane care isi doresc sa cumpere o locuinta pentru care nu au suficienti bani, dar nu isi doresc sa se indatoreze la banci pentru o perioada foarte indelungata de timp, fie acele persoane care nu se incadreaza pentru a putea obtine un credit bancar.
Acest sistem de plata este unul benefic deci atat cumparatorului, cat si vanzatorului, care este si dezvoltatorul proiectului imobiliar. In acest fel se poate elimina orice fel de intermediar dintr-o astfel de tranzactie.
Printr-un contract legal, in care se stabileste o rata lunara de comun acord al celor doua parti implicate, cumparatorul are posibilitatea de a-si negocia conditiile astfel incat sa fie avantajoase atat pentru el, cat si pentru dezvoltatorul vanzator.
Unele dintre cele mai importante avantaje pe care le are un sistem de plata in rate la dezvoltator este faptul ca ratele lunare nu cuprind si dobanzile si alte comisioane impuse de banca, in cazul creditelor ipotecare sau imobiliare. Totodata, perioada de derulare a contractului este, de obicei, una mai scurta, in functie de cum se negociaza initial.
Cei care au posibilitatea de a achita un avans mai mare pentru imobilul pe care il cumpara sunt unii dintre cei mai avantajati de acest sistem de plata, deoarece pot stabili o rata mai mare, dar care sa se incadreze in bugetul lor lunar, finalizand achizitia intr-un timp mult mai scurt.
Ce ar trebui cunoscut cu privire la contractul de plata in rate la dezvoltator?
Contractul intocmit pentru plata in rate la dezvoltator este un contract civil, incheiat de obicei in fata unui notar public, care este asemanator cu un contract de leasing. Drept urmare, imobilul intra sub proprietatea cumparatorului abia dupa ce a fost achitata intreaga suma. Acest lucru poate genera unele situatii neplacute daca, intre timp, dezvoltator intra in faliment, de exemplu.
De aceea este foarte important sa se aleaga cu mare atentie dezvoltatorul cu care se va colabora astfel.
Daca vrei sa mergi la sigur, pe www.sudrezidential.ro poti gasi mai multe oferte de apartamente in rate la dezvoltator, de dezvoltatori imobiliari de incredere.