Cum sa faci economii cu meniul zilei la birou, cu farfurii de unica folosinta biodegradabile

Home » How To » Cum sa faci economii cu meniul zilei la birou, cu farfurii de unica folosinta biodegradabile
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Zi de zi comanzi mancare la birou. Sfatul general valabil este sa ai control total asupra mancarii si sa prepari mancarea acasa. In portii bine controlate, ai toate sansele si sa mananci sanatos, dar si sa te mentii la greutatea optima.


Secretul consta in diversitate, dar si in cantitate. In timp ce unii iti vor tine predica meniului cat mai slab caloric, iata ca aici vei gasi si sustinatori ai meniului divers, cu 3 mese pe zi si doua gustari, dar totul in cantitati mici.
Cum poti gestiona mai bine ce consumi in fiecare zi la birou? Iti spunem noi, cu meniuri atent alese, folosind farfurii de unica folosinta biodegradabile cum sunt cele de la Snick Ambalaje.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Organizeaza-te cu meniuri stabilite saptamanal


Care este motivul principal pentru care nu reusim mare parte din noi sa ne organizam in asa fel incat sa gatim zilnic pentru masa de pranz de zi cu zi la birou? Timpul! Ne plangem adesea ca nu ne ajunge timpul, ca nu este ziua suficient de lunga pentru cate ne propunem sa facem. O idee excelenta este sa ne organizam intr-o zi cat pentru toate meniurile din cele 5 zile lucratoare. Diversifica, combina, alterneaza, de la carne slaba de pui la cea de peste. Legume din plin, fructe de sezon mai ales, aceasta este de fiecare data de baza in crearea unui meniu.

La fel de bine poti recurge la preparate ce se pot conserva, congela. Preparatul de baza poate fi preparat in avans, la care adaugi o salata fresh facuta pe repede inainte – din fericire, in acest caz graba nu strica treaba.

Iata si un meniu concret pentru o saptamana de munca:

  • Luni: Piure cu snitel sau piftele din carne amestec, pe care le poti prepara la cuptor pentru a evita prajirea traditionala in ulei.
  • Marti: Salata cu somon sau orice tip de peste iti place. Adauga si o felie de lamaie si crutoane. Sosul este optional.
  • Miercuri: Salata de quinoa cu legume proaspete si dressing dupa bunul plac.
  • Joi: Omleta cu legume si branza.
  • Vineri: Pulpe de pui pane (la cuptor) cu garnitura de mazare.

Astfel de meniuri sunt usor de preparat, in doar cateva minute. Le portionezi in farfuriile biodegradabile. Alege si capacele asortate pentru acestea, astfel se mentine foarte bine si nu mai ai nevoie de impachetare cu folie. In oferta de la furnizorul Snick Ambalaje sunt usor de gasit astfel de recipiente, diverse forme si marimi ale acestor farfurii. Vei gasi practic faptul ca rezista foarte bine la temperaturi extreme, astfel ca poti incalzi mancarea si folosind cuptorul cu microunde.

Cum sa rezisti tentatiilor de a comanda orice, de oriunde


Exista si fenomenul celor care comanda mancare din comoditate sau pentru ca sunt tentati de diverse gusturi. Sa ne amintim insa si ce spun vocile nutritionistilor si a specialistilor din domeniu: adevarata mancare hranitoare, sanatoasa nu are gustul acela ademenitor. Sa rezisti tentatiei este mai usor cand depui efortul de a pregati meniul zilnic. Prefera sa combini colorat si cat mai atractiv alimentele, mai cu seama prin capacul transparent ti se va face pofta instant cand te vei uita la farfurie.

Zile sanatoase sa avem!

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.