Cum sa porti un ceas barbatesc cu stil

Home » Moda » Tendinte » Cum sa porti un ceas barbatesc cu stil
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Iti vine sa crezi sau nu, exista o maniera corecta de a purta un ceas barbatesc, fie ca vorbim de ceasuri ieftine sau de ceasuri mai scumpe. Nu ne referim aici la actiunea în sine de a pune ceasul la mâna, ci la felul în care asociezi modelul cu tinuta pe care o ai si locul unde te afli.

Situatii în care nu vrei sa fii


Pentru a întelege de ce e important sa stii cum se poarta un anume tip de ceas, imagineaza-ti urmatoarele cazuri. Esti la un interviu pentru un job pe care ti-l doresti foarte mult. Persoana care te intervieveaza te întreaba nonsalant cât este ceasul iar tu esti mai rapid si te uiti la mâna ta. El observa miscarea ta si în acelasi timp vede ca porti un ceas electronic cu iluminare verde si curea de silicon.

Nu e tocmai ceea ce ai vrea sa vezi la un candidat, nu-i asa? Te asteptai la un ceas mai potrivit situatiei, poate un ceas automatic cu o curea din piele ecologica si un cadran simplu dar impunator. Persoana din fata ta deja si-a facut prima impresie despre tine si nu e tocmai în favoarea ta. Poate aceasta poveste este putin exagerata, dar astfel de esecuri au loc iar ceva atât de simplu ca alegerea unui ceas potrivit te poate scapa de probleme.

Unul singur sau mai multe?


Esti genul de barbat care poarta acelasi ceas oriunde merge sau preferi mai multe modele în functie de felul în care te îmbraci? Daca faci parte din prima categorie, trebuie sa alegi un model care merge cu orice culoare si stil, cel mai bine un ceas cu afisaj analog,un  cadran simplu si o curea metalica argintie.

Pe de alta parte, daca vrei 2-3 ceasuri diferite iata ce poti cumpara: un ceas quartz de calitate, cu un design finut si o curea metalica subtila pentru situatii care necesita un stil formal, un ceas automatic sau unul mecanic care sa atraga privirile si sa fie un motiv de începere a unei conversatii, si în cele din urma un ceas cu un afisaj electronic si tot felul de functii extra pe care îl poti purta la tinute sport.

Curea metalica sau din piele?


Daca nu vrei sa-ti bati capul prea mult, alege un model cu o curea metalica, preferabil argintie. Daca are tente aurii este mai greu de asortat. De asemenea, daca porti bijuterii, lucru destul de rar întâlnit la barbati, ele ar trebui sa fie potrivita culorii metalului. Verigheta de aur ar putea fi o exceptie din moment ce putini oameni prefera o curea metalica aurie.

Curelele din piele sunt mai greu de asortat deoarece culoarea materialului trebuie sa se potriveasca celorlalte elemente din piele care compun tinuta ta, cel mai adesea pantofii si cureaua. O curea din piele este mai eleganta si arata un anume grad de sofisticare, pe când cea metalica este mai impunatoare si mai practica. Astfel, este de dorit sa porti un ceas cu o curea din piele atunci când vrei sa pari mai abordabil, de exemplu când iesi în oras, si o curea metalica la o întâlnire de afaceri sau la un interviu.
 Robert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.