Pantofii, un etalon al calitătii si bunului gust

Home » Moda » Incaltaminte » Pantofii, un etalon al calitătii si bunului gust
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, încălțămintea a fost și la propriu și la figurat un barometru al stilului, al clasei sociale, al bunului gust. Chiar dacă sunt un ultim element ce completează ținuta, nu sunt nicidecum de o importanţă minimalizată. De fapt încălțămintea poate pune bazele unei ținute. Poate fi în egală măsură un compromis când este aleasă la întâmplare.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Despre efectul pantofilor s-a tot spus. Că pot scoate o ținută din banal, că simplitatea purtătorului în materie de elemente vestimentare va fi transformată în ocazie bună pentru ca încălțămintea să iasă în evidență, să compenseze și să fie element vedetă. Desigur că există și opusul situației, când încălțămintea aleasă în contradictoriu cu ținuta poate crea un haos și în fapt poate strica efectiv planul vestimentar. Nu sunt simple remarci, ci chiar realități; nu este de mirare că acest aspect merită o importanţă aparte, o atenție deosebită și ca ultim element ales unei ținute trebuie să țină cont de o serie de referințe.

Alegerea pantofilor – ce înseamnă potrivit

Despre problematica pantofilor care să fie potriviți unui sezon sau unei ținute s-a tot spus, poveste ce s-a perpetuat sezon după sezon. De aceea au și apărut colecțiile atât de vaste pentru fiecare stil în parte. Acum se vor găsi mai ușor pantofi smart casual ce știi sigur că se vor potrivi unui look elegant, dar nu prea  sofisticat. Pantofii eleganţi primesc un loc de cinste în colecții separate.

În cele din urmă o alegere ține de referințele față de calitate. Cum definim asta? Căci pretențiile publicului sunt numeroase. Ne putem ghida după un brand cu reputație, precum ANNA CORI. Prin opțiunile puse la dispoziție, precum se regăsesc și în cadrul paginii online www.annacori.com, se demonstrează un mix al ingredientelor ce fac din astfel de tipuri de încălțăminte un etalon al calității: design select, materiale de înaltă clasă, adică o selecție a tipurilor de piele, un stil interesant, completat de tonuri de culoare ce prezintă originalitate de asemenea.

Mai concret de atât, pantoful potrivit este cel care întrunește aspectele ce îi determină calitatea. Un pantof uzat intrigă din prima clipă, pe când unul ales după repere distincte decât cele ale stilului ținutei la care se combină va ieși în evidență însă nu prin aspecte de lăudat. Primul indice este materialul; pielea este de preferat, material natural cu proprietăți deosebite, ce asigură confort și rezistență. În plus, pielea sintetică are un aspect ieftin, deci nu este de preferat.

Un alt argument ce pledează în favoarea acestui material se referă la faptul că este potrivit la aproape orice tip de încălțăminte, pentru orice sezon. Este flexibilă, ceea ce permite mișcări naturale și confortabile.

La capitolul model lucrurile ar putea fi ușor interpretate. Aici ține și de preferințe personale și adaptarea unei alegeri la un anumit cadru. Cu toate acestea nu se poate omite faptul că anumite detalii sunt cele care pot contribui la partea de design sau dimpotrivă, pot afecta vizual. O atenție sporită se acordă îmbinărilor de materiale, lipiturilor, cusăturilor, perforaţiilor.

Potrivit înseamnă în egală măsură o pereche de pantofi care oferă o imagine sofisticată și totuși un nivel de lejeritate ce îl avantajează pe purtător. Se aplică în egală măsură și bărbaților și femeilor această teorie; atunci când nu te simți bine în ceea ce porți orice mișcare va fi una forțată, chinuitoare. Încălțămintea trebuie să se alinieze cu un plan stilistic, un motiv pentru care o persoană este admirată la fiecare pas.

La fel de bine se poate spune că potrivit se referă la ceea ce îmbină preferințele personale cu adaptarea la trenduri și influențe curente. Goana după tot ce este nou ar putea crea un haos; așadar pentru cei care au deja un stil bine definit alegerea încălțămintei va însemna un tipar clasic, reinterpretat. Nu ești genul care lasă gleznele la vedere? Nu înseamnă că nu ești în linie cu bărbații moderni. Poți oricând să optezi pentru încălțăminte simplă, de calitate, în tonuri clasice de negru și reușești astfel să îți menții nota de masculinitate și sobrietate după cum îți este și definiția.

Pentru alegeri inspirate recomandăm colecțiile de la ANNA CORI.  Atât pentru femei, cât și pentru bărbați, colecții constante ce vin să surprindă la fiecare sezon sunt etalate în magazine, atât cele fizice, cât și online.

 Patricia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.