Te doare spatele? Iată 5 lucruri care te pot ajuta să-ți recapeți confortul

Home » How To » Te doare spatele? Iată 5 lucruri care te pot ajuta să-ți recapeți confortul
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

El ridică și poartă încărcături în fiecare zi. Îndură poziții incomode și supraîncărcări. În cele din urmă, poate refuza să te asculte.

Merită să nu îți suprasoliciți coloana vertebrală, menținând postura corectă, limitând mersul cu tocuri înalte, și să practici frecvent sport. Cum să îți îngrijești corect spatele, pentru a te bucura de confort maxim?

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Nu te apleca


Vrei să-ți legi pantofii sau să ridici ceva de pe pământ? Te apleci involuntar. Și asta este foarte rău pentru coloana lombară. În plus, dacă o faci prea brusc, te poți răni. Mulți oameni trec prin aceste situații neplăcute: au făcut o singură dată un efort cu care corpul lor nu este obișnuit, de exemplu s-au aplecat pentru a ridica ceva și de atunci suferă de dureri severe. Deci ce să faci? – Merită să dezvolți obiceiul de a te ghemui în astfel de situații. Astfel, nu coloana vertebrală suportă povara, ci doar picioarele o fac.

Dormi suficient


… pe o saltea nu foarte moale. Somnul este una dintre cele mai importante părți ale vieții oamenilor. În acest fel,  corpul se regenerează. Unul dintre elementele de bază pentru a dormi suficient este alegerea patului și a saltelei potrivite. Cu siguranță salteaua nu trebuie să fie prea moale. Coloana vertebrală îți va fi recunoscătoare pentru o suprafață mai dură.

Somnul nu este totul. Modul în care te trezești este, de asemenea, important. Regula de bază este să-ți iei timp. Copiii de obicei se întind când se trezesc. Ei știu intuitiv ce este bine pentru ei. Întinderea este sănătoasă, mai ales noaptea. Este folosită, printre altele, pentru mobilizarea inițială a mușchilor pentru a lucra – asumând o poziție verticală. Ridicarea bruscă din pat imediat după somn, când întregul aparat muscular este relaxat, poate avea ca rezultat, de exemplu, dureri de spate. Deoarece fiecare sportiv trece prin etapa de încălzire înainte de a începe competiția, ar trebui să te întinzi puțin înainte de a te ridica dimineața din pat.

Poziție adecvată în fața computerului


Durerea la nivelul coloanei cervicale este o afecțiune comună și, din păcate, foarte populară. De obicei rezultă din modul de lucru si multe ore de stat la calculator. Oamenii lucrează din ce în ce mai mult la computere, tablete și alte dispozitive electronice care îi obligă să stea cu capul înclinat înainte.

În medie se poate presupune că 7% din greutatea corporală totală este capul, adică pentru o persoană medie care cântărește în medie 60 kg pentru femei și 80 kg pentru bărbați, capul cântărește 4-5,5 kg. Încearcă să ții o greutate de 5 kg pe brațul întins. Cât timp va fi posibil să faci asta? Atunci este ușor de înțeles încărcarea cu care gâtul trebuie să facă față zilnic. Prin urmare, amintește-ți să nu îți înclini capul și să-l menții în axa corpului cât mai mult posibil și să alegi un scaun de birou confortabil

Schimbă frecvent poziția


Trebuie să lucrezi în picioare sau așezat mult timp? Schimbă poziția din când în când. Dacă slujba ta necesită să stai în picioare câteva ore, trebuie să schimbi poziția la mici intervale de timp. Dacă lucrezi în spatele unui birou, mergi, întinde-te o dată pe oră. Cel mai rău lucru pentru coloana vertebrală este să rămână în aceeași poziție prea mult timp. Dacă stai câteva ore în poziție așezată, încearcă să nu-ți încrucișezi picioarele, deoarece acest lucru împiedică circulația.

Slăbește


Lucrurile sunt simple: cu cât cântărești mai mult, cu atât coloana vertebrală trebuie să suporte mai mult. Raportul arată astfel: 1 kg de greutate corporală înseamnă 8 kg de suportat pentru coloana vertebrală. Deci, dacă cineva cântărește 70 kg, coloana vertebrală trebuie să suporte o sarcină de 560 kg. Excesul de greutate sau obezitatea este aproape întotdeauna însoțită de dureri de spate. Se poate manifesta în diferite moduri, cum ar fi sciatica. Uneori este suficient să reduci cu 5% greutatea corporală, astfel încât toate stările dureroase să dispară.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.