Tokyo, „capitala de est”

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Asia » Tokyo, „capitala de est”
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Scurt istoric

Desi orasul are doar 145 de ani de cand e denumit Tokyo, istoria sa de cand se numea Edo se intinde pe o prioada de circa 750 de ani.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Tokyo

Tokyo, capitala Japoniei

Primele datari apar in secolul XII iar in anul 1603 Edo devine centrul de guvernare al Japoniei. Fondatorul orasului Edo ca centru de guvernare a fost Tokugawa Ieyasu, primul shogun al shogunatului Tokugawa. Pana in 1863 cand puterea a fost preluata de imparat, orasul Edo a devenit centrul politic si economic al Japoniei.

La mijlocul secolului XVII, 70 % din suprafata orasului era ocupta de familii de samurai si numeroasele garzi ale shogunului. Prosperitatea orasului a condus la un influx de populatie, Edo devenind primul oras din lume cu o populatie mai mare de un milion de locuitori.

Cu toate ca Edo este fundatia orasului actual Tokyo, se poate spune ca acesta este doar o intruchipare saraca a capitalei de azi.

In zilele noastre, orasul are o populatie de 13.010.279 de locuitori, ultimul recensamant fiind facut in 2010. Aici se afla Guvernul Japoniei si resedinta imparatului.

Orasul este situat in campia fertila din sudul insulei Honshu. Se stie faptul ca este puternic afectat de miscarile seismice datorita faptului ca este asezat pe linia marelui lant de foc al Pacificului.

Atractii turistice

 • Tokyo Tower – turnul a fost construit in 1958, are o inaltime de 332,5 m si e situat in parcul Shiba. Este de fapt o constructie folosita in telecomunicatii si observatie. Ce e interesant pentru turisti este muzeul care se afla exact sub turn, format din 4 etaje si care gazduieste restaurante, muzee si locuri de relaxare.
 • Tokyo Sky Tree – are 634 de metri inaltime, este declarat cel mai inalt turn din lume si gazduieste doua observatoare, un centru comercial, restaurante si un magazin de suveniruri.
 • Cartierul de lux Ginza – muzeul progresului economic din Japonia, acesta detine cele mai mari magazine de lux cu vitrine decorate cu ajutorul celei mai recente tehnologii.
 • Muntele Fuji – munte sacru pentru japonezi, fiind considerat o reincarnare a unui zeu. Se spune ca un om intelept va urca pe Fuji doar o singura data in viata, pe cand un prost va urca de mai multe ori si tot degeaba!
  Muntele Fuji

  Muntele Fuji

 • Tokyo Disneyland – locul unde copiii pot sa-si indeplineasca cele mai frumoase visuri si sa se bucure de cele doua parcuri imense destinate exclusiv lor.
 • Muzeul Akihabara – sau Electric City, unde putem gasi cele mai evoluate produse electrice
 • Palatul imperial – este rezidenta familiei imperiale japoneze si este ridicat pe locul fostului castel Edo. Acesta a fost refacut dupa ce a fost distrus de bombardamentele din cel de-al doilea Razboi Mondial si nu este o capodopera arhitecturala dar merita vazut.
 • Aula marelui Budda din Todaiji – aici se afla statuia lui Budda, care cu mana dreapta ridicata binecuvanteaza pe toti cei care viziteaza aula. Buddha este aşezat pe un piedestal de 21 m format din 56 petale de lotus din bronz, fiecare măsurând 10 m înălţime.
 • Templul Sensoij – adevarata capodopera a arhitecturii nipone, considerat cel mai vechi templu budist.
 • Cladirea Sony – atrage prin multitudinea de gadget-uri de ultima generatie

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante obiective turistice din Tokyo. Metropola este o impletire intre civilizatia si cultura moderna, cu obiceiuri si traditii milenare. Asteptam si recomandarile voastre J

 

 Alicee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.