Topper – o soluție excelentă pentru salteaua ta

Home » Casa de vis » Amenajari » Dormitor » Topper – o soluție excelentă pentru salteaua ta
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Este patul prea tare și nu vă simțiți comod ? Salteaua se deformează sub greutatea dumneavoastră ? Un topper pentru saltea este exact ce aveți nevoie!

Dar ce este? Ce face? Este la fel ca o saltea? Care sunt diferitele tipuri de topper-uri? Toate întrebările dumneavoastră vor primi răspuns în acest articol, pentru a vă ajuta să înțelegeți de ce aveți nevoie de topper și cum îl puteți folosi.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Un topper pentru saltea este un obiect detașabil care se așază deasupra unei saltele, pentru a oferi amortizare și sprijin. Datorită grosimii sale, un topper poate fi folosit și ca saltea mobilă în sine. Așadar, data viitoare când doriți să vă întindeți pe bancă în curte sau în mijlocul sufrageriei, doar întindeți topperul și vă veți simți confortabil.

De ce să achiziționați un topper?


Există două scopuri generale pentru alegerea unor toppere pentru saltea:

1) transformă o saltea fermă mai moale

2) remediază o saltea uzată și lăsată.

Saltelele ferme nu sunt pe placul oricui. Deoarece cumpărarea unei saltele noi poate fi prea costisitoare, mai ales când patul este în formă bună, un topper este o idee bună. Un topper bine ales face ca zona de dormit să se simtă cu 20% mai moale decât înainte, permițându-vă să vă odihniți confortabil.

Un  topper pentru o persoană poate fi util dacă locuiți cu un partener care doarme bine pe o saltea fermă. Veți plasa topper-ul pe o parte a saltelei, în timp ce partenerul dumneavoastră va dormi pe salteaua fermă. Amândoi vă puteți odihni confortabil!

Deseori termenii „topper saltea” și „saltea” sunt adesea confundați. Tehnic vorbind, nu sunt la fel. Husele pentru saltea sunt de obicei straturi subțiri de material făcute pentru a proteja salteaua de umiditate, acarieni și bacterii. Deși amortizarea nu este scopul principal al acestor huse, ea poate oferi și un plus de confort.

Pe de altă parte, topperele sunt un tip de suprafață groasă care oferă atât protecție, cât și confort pe saltea. Un topper de calitate oferă și mai multe beneficii, cum ar fi reducerea tulburărilor de somn, confort sporit, nealunecarea lenjeriei de pat, curățare ușoară și comportament ecologic.

5 tipuri populare de topper pentru saltele


Un topper pentru saltea poate fi realizat din diferite materiale. În funcție de material, avantajele și dezavantajele topperului diferă.

Suprafețele din spumă cu memorie oferă un echilibru bun între confort și suport. Topperul este moale, dar oferă susținere. Spuma cu memorie se poate mula pe corp și distribuie uniform greutatea celui care o folosește. Un topper bine conceput ar trebui să aibă, de asemenea, un mecanism de răcire încorporat pentru a combate orice tendință a spumei cu memorie de a încălzi în exces.

Există și toppere cu particule de gel integrate care creează o structură 3D. Aerul curge apoi prin găurile de bază și se dispersează în interiorul suprafeței, răcorându-vă noaptea.

Topperele din bumbac și poliester tind să fie dintre cele mai ieftine de pe piață. Ele imită senzația de a dormi pe un topper umplut, sunt  ușoare și în general comode. Dezavantajul este că se vor uza cu ușurință.

Topperele din latex sunt realizate dintr-un material natural rezistent la acarieni și bacterii. Este hipoalergenic, cu excepția celor care suferă de alergii la latex. Cu toate acestea, prețul este considerabil mai mare.

Topperele din lână sunt printre cele mai scumpe de pe piață. Materialul este confortabil și oferă reglaj termic, dar e mai rar întâlnit.

Există toppere tratate cu anumite plante, de exemplu lavanda, pentru a oferi confort sporit și pentru a alunga alergenii. Topperele cu aloe vera sunt și ele foarte căutate. Aceste modele inovatoare de toppere le găsiți la Mattro.ro, acolo aveți o gamă foarte variate de toppere de cea mai bună calitate.

 Enache Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.