3 plante medicinale de cules in aceasta perioada

Home » Sanatate » Remedii Naturiste » Ceaiuri » 3 plante medicinale de cules in aceasta perioada
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Vara este perfect cu gheata, iar in sezonul rece aburind. Ceaiul, pentru ca despre el este vorba, nu este bautura la care apelam doar atunci cand suntem raciti. El poate fi un remediu eficient pentru o serie de afectiuni – de la insomnii la dureri, in functie de plantele medicinale utilizate, dar si un moment de rasfat.

Daca obisnuiesti sa apelezi la remedii naturiste, este important sa stii ca aceasta este perioada in care 3 dintre cele mai uzuale plante medicinale pot fi culese. Sfarsitul lunii iunie este cel mai bun moment pentru a aduna si a usca florile de tei, de sunatoare si de coada soricelului. Acestea au proprietati curative multiple si sunt aliati pe care te poti baza in mentinerea unui corp sanatos.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ceai

Florile de tei


Mirosul lor te ameteste, iar ceaiul din flori de tei este o licoare gustoasa, care nu are nevoie de indulcitori pentru a o bea cu placere. Cea mai cunoscuta proprietate a ceaiului de tei este efectul sau sedativ. El calmeaza durerea de cap, reduce stresul si este recomandat atunci cand iti doresti un somn linistit, odihnitor.

Insa, ceaiul de tei, poate fi folosit cu succes si in curele de slabire, datorita efectului sau diuretic, dar si pentru viroze sau raceli.

Este bine sa stii ca nu toate persoanele tolereaza bine efectele acestei plante. Ea nu este recomandata, de exemplu, femeilor insarcinate. Totodata, cei care sufera de boli cardiace ar trebui sa o foloseasca precaut, deoarece el are efect asupra ritmului cardiac.

Daca esti sofer, nu bea ceai de tei inaintea drumurilor pe care le ai de facut! Efectul lui calmant poate produce stari de somnolenta!

Coada soricelului


Desi gustul sau amarui te-ar putea face sa renunti la consumarea acestui ceai, este bine sa stii ca o lingurita de miere il va face cu mult mai gustos.

Cum te ajuta ceaiul de coada soricelului? Daca ai tensiunea arteriala crescuta si probleme cardiace, aceasta planta este recomandata pentru consumul zilnic. Ceaiul de coada soricelului este considerat imunostimulator, dar poate fi folosit cu incredere si de catre femeile au dereglari sau dureri menstruale, care sufera de infectii urinare sau candidoza.

In cazul femeilor insarcinate, consumul in exces de ceai de coada soricelului este contraindicat.

Sunatoarea


Ceaiul de sunatoare este un antidepresiv eficient. El functioneaza de minune in cazul starilor de anxietate usoara. Poate fi folosit in diete si cure de slabire pentru a ajuta organismul sa elimine apa in exces, datorita efectului sau diuretic si este un remediu de nadejde pentru durerile din zona urechilor. De aceea, ceaiul de sunatoare este folosit de tot mai multe mame in cazul otitei la copii.

Vrei sa te lasi de fumat? Consuma ceai de sunatoare pentru a diminua nevoia de nicotina.

Precum celelalte plante medicinale ale sezonului si sunatoarea poate avea reactii adverse in cazul consumului excesiv. Ceaiul de sunatoare in cantitati foarte mari poate provoca afectiuni la nivelul digestiei, manifestate prin greata, balonare sau diverse alergii.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.