6 masti naturale potrivite pentru un ten cu acnee

Home » Beauty » Ten » 6 masti naturale potrivite pentru un ten cu acnee
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Doar persoanele care se confrunta cu un ten cu probleme, cu acnee, stiu cat de greu si cat de frustrant este sa scapi de aceasta problema.

O piele curata, frumoasa si sanatoasa creste foarte mult stima de sine si increderea in propria persoana insa, din pacate, foarte multe persoane au batai de cap cand vine vorba despre sanatatea tenului.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Pe langa tonele de produse cosmetice existente in farmacii sau diferitele metode de tratament, exista si o multitudine de masti naturale care te pot ajuta in aceasta lupta si pe care le poti face acasa, cu ingrediente pe care le ai la indemana in bucatarie.

Masca de fata cu ulei de primula


Pentru o prima masca, ai nevoie de suc de morcovi, 2 linguri de mazare, ulei de primula, o lingura de iaurt si o lingura de extract din seminte de struguri. Gasesti aceste produse la plafar sau in alimentara. Amesteca toate ingredientele pana devin o pasta si aplica uniform pe fata acest amestec. Asteapta intre 30-45 minute si apoi clateste cu apa calduta din abundenta. Tenul va fi mai luminos si mai hidratat.

masca de fata

Masca de fata cu bicarbonat


Masca cu bicarbonat si miere de albine este iarasi foarte eficienta. Ai nevoie de 1 gram bicarbonat, o lingura de miere de albine si o lingura de crema hidratanta, cat mai grasa. Amesteca ingredientele pana devin o pasta si aplica pe fata pentru 20 minute. Clateste mai apoi cu apa calduta.

Masca de fata din cartofi


Masca din cartofi este una pe cat de inedita pe atat de eficienta. Taie felii subtiri de cartof crud si aplica-le pe fata. Lasa-le sa actioneze 20 minute si apoi clateste fata cu apa calda. Galbenusul de ou aplicat pe fata si lasat sa actioneze 10 minute, usuca foarte bine tenul si poate ameliora aspectul acneei foarte mult. Repetati aceste masti o data la doua zile, iar efectele nu vor intarzia sa apara.

Masca de fata cu aspirina si miere


Aspirina este recunoscuta pentru efectele ei antiinflamatorii si antibacteriene, asa ca este foarte utila in lupta cu acneea. In fiecare zi, pisati intr-un bol cinci pastile de aspirina si adaugati deasupra o lingura de miere si zeama de la jumatate de lamaie. Aplicati acest amestec pe fata si lasati sa actioneze cam 30-45 minute. Dupa acest timp, clatiti cu apa din abundenta. Cel mai bine este sa faceti aceasta masca inainte de culcare, pentru a lasa timp tenului sa se refaca peste noapte.

Masca de fata cu glicerina


De trei ori pe saptamana puteti aplica o masca cu glicerina si miere de albine. Aveti nevoie de o lingura cu glicerina, o lingura cu miere si zeama de la jumatate de lamaie. Aplicati acest amestec uniform pe fata si asteptati jumatate de ora. Clatiti cu apa din abundenta, tamponati fata cu un prosop curat si nu mai aplicati nimic pe ten timp de o ora.

Masca de fata cu castravete


Sucul de castravete are efecte miraculoase pentru inchiderea porilor. Atunci cand porii sunt dilatati, acneea se instaleaza mai usor si este mult mai vizibila. Stoarce sucul de la cativa castraveti proaspeti si aplica-l pe fata pentru 15 minute. Apoi, clateste cu apa din abundenta. Fa acest tratament de 3 ori pe saptamana.

Pentru petele rosii si ten iritat, ceaiul de menta este cel mai indicat. Fa frecvent spalaturi cu acest ceai si incearca sa mentii pe fata cateva minute lichidul. Apoi clateste cu apa.

In lupta cu acneea este foarte important sa nu iti pierzi rabdarea si sa nu storci niciodata cosurile. Nu doar ca vei provoca leziuni inestetice la nivelul pielii, dar risti sa faci o infectie care sa se extinda prin sange in organism si care poate cauza chiar si meningita.

Incearca sa ai o alimentatie cat mai corecta, sa te hidratezi cum trebuie, sa iei vitamine si suplimente alimentare si sa ai mare grija la igiena pielii tale. Stergerea fetei trebuie sa se faca numai cu prosoape curate, de preferinta din hartie, de unica folosinta si prin tamponare, niciodata prin frecare.

Evita expunerea la soare pentru a nu te pricopsi cu pete pigmentare. Ajuta-ti tenul prin tratamente si creme de buna calitate si, ori de cate ori ai ocazia, aplica acasa masti naturale precum cele enumerate mai sus.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.