Argila, pamantul vindecator. 4 proprietati curative

Home » Sanatate » Terapii alternative » Argila, pamantul vindecator. 4 proprietati curative
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Termenul de argila e un termen des intalnit, insa, de obicei, lumea il asociaza doar cu un material din sol folosit pentru olarit sau alte intrebuintari “plastice”.

Mai e insa si o alta utilizare, chiar mai importanta pentru omenire – acest pretios complex de substante minerale are si efecte terapeutice puternice, ajutandu-ne sa avem o sanatate buna si o stare generala excelenta.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Consumata sub forma de pulbere dizolvata in apa sau chiar solida, sub forma de pasta pentru exteriorul corpului sau in oricare alte variante, argila este inca din antichitate o substanta care ajuta in atat de multe afectiuni incat isi merita numele de panaceu.

argila

Chiar si animalele o folosesc – in jungla amazoniana depozitele de argila scoase la suprafata sunt mai aglomerate decat locurile de baut – animalele, mai ales cele ierbivore si fructivore, dar si multe carnivore, consuma argila pentru a anihila efectele unor substante otravitoare gasite in fructe sau ierburi ori in animalele ce le consuma si care sunt apoi mancate.

Secretul sau e compozitia chimica ce o face sa aiba proprietati unice. Bogata in minerale, saruri si oligoelemente, argila are proprietatile esentiale ale naturii, un dar care purifica si revitalizeaza corpul. Asa cum sunt toate remediile naturale, si la argila efectul vindecator apare din interactiunea variatelor substante din care este compusa, din sinergia acestora care da un rezultat mai puternic decat daca acele substante ar fi consumate separat.

Din punct de vedere vizual, gasim argila in mai multe culori: rosie, verde, alba, albastra, galbena. Indiferent in ce culoare o gasim, are aceleasi proprietati, difera doar proportia in care sunt reprezentate.

Argila are multe proprietati curative, dintre care amintim cateva din cele mai importante:

Lupta cu bacteriile ca un antibiotic


Argila este sterila si de aceea nu lasa bacteriile sa se dezvolte, de fapt neutralizeaza excesul de bacterii si restabileste echilibrul florei microbiene. Pentru ca actioneaza ca un antibiotic, reuseste sa mentina sanatatea aparatului digestiv, este de un real ajutor in gastrita, colita, ulcer gastric.  Avand un efect bactericid foarte puternic, argila este indicata in toate bolile aparatului digestiv, mai ales in eliminarea temutei bacterii Helicobacter Pylori care este responsabila de aparitia ulcerului gastric dar si a altor nenumarate boli.

Imbunatateste functiile intestinelor si are rezultate notabile in diaree si dizenterie. Argintul ionic prezent in argila face ca argila sa aiba efect antimicrobian si totodata sa creasca imunitatea corpului. Tocmai de aceea in timpul razboaielor, cand nu existau medicamentele moderne, se punea argila in mancarea soldatilor.

Scoate toxinele din tine


Proprietatile unice ale argilei o fac sa actioneze ca un burete, astfel incat poate absorbi substantele periculoase din organism si metalele grele gen plumb, cadmiu, mercur.

Considerata un remediu ideal contra otravirilor si un puternic detoxifiant, argila poate fi folosita de catre persoanele care lucreaza in medii toxice si care sunt in pericol de a capata boli profesionale.

Alaturi de un regim sanatos, argila va ajuta si sa slabiti, in primul rand pentru ca “matura” organismul de deseuri dar si furnizeaza minerale pentru mentinerea sanatatii. Cura cu argila se face timp de trei saptamani band de trei ori pe zi apa foarte tulbure, in care s-a dizolvat argila.

Efect cicatrizant


Avand putere sa neutralizeze excesul de acid gastric, argila reuseste cu succes sa cicatrizeze leziunile stomacului. De asemenea, ea vindeca ranile si reduce inflamatiile pielii, mai ales acneea, pentru ca are proprietatea de a distruge microbii curatand tenul in profunzime. Nicicand nu vei avea tenul asa catifelat si stralucitor, ca dupa o masca de argila.

Incercati si veti vedea ca preparatele cu argila au efecte grozave asupra pielii, cu rezultate excelente.

Un izvor de minerale


In momente de stres, corpul elimina rapid mineralele de care avem nevoie pentru buna functionare a organismului. Argila, datorita compozitiei de magneziu, fier, siliciu, aluminiu si calciu, actioneaza ca un remineralizant.

Daca faci o cura cu argila, asiguri corpului nivelul corect de minerale si prin asta imbunatatesti si activitatea cerebrala. Stresul si depresia vor disparea treptat sau chiar imediat si te vei putea bucura de viata.

Cum se prepara argila de baut


Cea mai eficienta forma de a consuma argila – si cea mai la indemana- este prin baut.

Iata cum o prepari o “apa argiloasa” care iti va ajuta sanatatea:

In primul rand, se folosesc doar obiecte din sticla, portelan sau lemn. Daca folosesti metalul sau plasticul, vei distruge multe din proprietatile argilei.

In 200 ml de apa de apa plata sau de izvor se pune argila de marimea unei nuci.

Se lasa cel putin 4 ore, se amesteca foarte bine si lichidul foarte tulbure se bea in mod rapid. Este indicat cu o jumatate de ora inainte de masa. Depunerile se arunca. Apa argiloasa trebuie sa se consume de 3 ori pe zi, timp de 3 saptamani si apoi inca o luna sau doua, doar dimineata.

Argila, datorita efectelor terapeutice pe care le are, poate fi considerata un remediu natural complet, foarte ieftin, si de aceea n-ar trebui sa lipseasca din nicio casa.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.