Care este frecventa ideala a contactelor sexuale? Iata ce spun expertii!

Home » Familie & Relatii » SEX » Care este frecventa ideala a contactelor sexuale? Iata ce spun expertii!
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Frecventa actelor sexuale reprezinta un subiect de interes pentru ambele sexe (de fapt, se considera ca frecventa sexuala este un subiect de care mai preocupati sunt barbatii decat femeile).

De asemenea, atat barbatii cat si femeile sunt preocupati si de alte elemente care contribuie la un act sexual reusit: numarul erectiilor si orgasmelor.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Pentru a gasi raspunsul la intrebarea ce da numele articolului este necesar sa se raspunda la urmatoarele intrebari:

Exista o statistica globala cu referire la frecventa sexuala?


Raspunsul este afirmativ! Unul dintre studiile care au in prim plan acest subiect a fost realizat de Durex. Potrivit acestui studiu, media frecventei actelor sexuale, in functie de nationalitate, este dupa cum urmeaza:

  • Americani: de 2,6 ori pe saptamana;
  • Chinezi: o data pe saptamana;
  • Italieni: de 1,7 ori pe saptamana – in ciuda faptului ca sunt considerati veritabilii amanti latini.

Este o statistica impresionanta, daca ne gandim la numarul de ore pe care unii oameni il petrec uitandu-se la televizor, asta pentru a numi o singura activitate care poate distrage atentia cuplurilor de la actul sexual.

Exista casatorii in cadrul carora actul sexual nu se consuma?


Si pentru aceasta intrebare raspunsul este afirmativ. Acestea sunt cazurile cele mai extreme si le includ si pe cele in care cuplurile desi incearca o perioada lunga de timp (6 – 8 luni), sunt in imposibilitatea de a savarsi actul sexual cu penetrare.

Este adevarat ca barbatul vrea mereu sa faca sex, dar femeile, nu?


Acesta este un cliseu comun apropiat de cel prin care unele femei sustin in continuare ca barbatii sunt interesati doar de a face sex si apoi dispar. Bineinteles ca exista si barbati care evita sa faca sex, spunand adesea: sunt obosit, am probleme la serviciu, am practicat mult sport, am prea multe griji, ma doare spatele s.a.m.d.

In concluzie, exista o anume frecventa ideala cand vine vorba de sex? Calitatea actului sexual este ceea ce ar trebui sa primeze, cat despre frecventa, studiile de specialitate nu au facut inca lumina in acest subiect.

 Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.