Ceaiul verde – Un medicament miraculous la indemana oricui!

Home » Sanatate » Remedii Naturiste » Ceaiuri » Ceaiul verde – Un medicament miraculous la indemana oricui!
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Ceaiul verde este cunoscut si folosit de catre oameni de peste 5000 de ani.

Daca in trecut se afirma despre acesta ca este un medicament minune, astazi se stie ca nu este nimic miraculos in actiunea ceaiului verde, totul fiind demonstrat stiintific.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Alcaloizii si compusii existenti in aceasta planta ne fac sa fim mai fericiti, sa imbatrinim mai greu si sa traim mai mult si mai sanatosi.

Acesta are numeroase indicatii terapeutice: accelereaza arderile, creste nivelul de energie si ne ajuta sa ardem caloriile in plus impiedicand depunerea grasimilor. Pe langa acestea, are un rol important in prevenirea aparitiei ridurilor.

Ceaiul verde are in compozitia lui cativa compusi care au o mare importanta in procesul de slabire, este vorba despre teanina, cafeina si catechina. Teanina are rol in relaxarea fizica si psihica dar fara a da stare de somnolenta totodata fiind responsabila si de imbunatatirea capacitatii de concentrare, memorare si invatare a creierului si de cresterea nivelului de dopamine si serotonina. Tot acest compus existent in ceaiul verde ajuta la detoxifierea organismului, este un energizant si este un medicament care poate fi utilizat in caz de oboseala cronica.

Foarte indicat in curele de slabire datorita compusilor aflati in el care ne ajuta sa scadem in greutate,  in acelasi timp acesta ne tine intr-o forma buna.

Pe langa beneficiile enumerate mai sus, banalul ceai ne ajuta in prevenirea multor afectiuni: infectiile virale si bacteriene, este un foarte bun intaritor al sistemului imunitar si previne imbatranirea datorita antioxidantilor pe care ii contine.

Alte efecte miraculoase ale bauturii sunt: prevenirea si combaterea bolilor cardivasculare, reumatice, a accidentului vascular cerebral, a osteoporozei si declinului mental. Ceaiul verde reduce riscul obturarii vaselor de sange, preintampina pierderea vederii, previne aparitia cariilor, coboara colesterolul total si il ridica in schimb pe cel bun, previne diabetul, actioneaza pentru deblocarea rinichilor si previne retentia de apa, regleaza tranzitul intestinal, sustine sistemul digestiv stimuleaza ficatul si il protejeaza de substantele toxice.

In cazul in care aceasta bautura este folosita in exces pot aprea si efecte negative datorita continutului de cafeina, prezenta aluminiului si efectele polifenolilor asupra biodisponibilitatii fierului. Adaugand lamiae in ceai, pe langa faptul ca da acestuia un gust bun, atenueaza interactiunea dintre ceai si fier, reducand astfel unul din efectele lui adverse. Consumul de ceai verde nu este recomndat celor care sufera de anemie.

Scurt istoric al ceaiului verde:


Ceaiul verde se obine din frunzele nefermentate ale plantei Camelia Sinensis. Din aceeasi planta se obtine si ceaiul negru dar diferenta dintre ele este ca la ceaiul verde procesul de fermentatie este oprit. Cu toate ca acest ceai este cunoscut de mii de ani, se pare ca a inceput sa fie cultivat abia prin anul 250 i.e.n. in China. In Asia a fost considerat multa vreme o planta medicinala, nu o bautura cum este considerat de majoritatea oamenilor in ziua de astazi. In Europa apare consemnat pentru prima data in anul 1559. Prima data ceaiul verde a fost folosit ca si condiment in mancaruri.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.