Cheesecake cu jeleu de nectarine caramelizat

Home » Culinar » Desert » Cheesecake cu jeleu de nectarine caramelizat
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Daca vreti sa va surprindeti apropiatii cu o prajitura fina si delicioasa, va recomand Cheesecake cu jeleu de nectarine.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Ingrediente:

jeleu de nectarineBlat:

  • 250 g biscuiti populari
  • 100 g unt
  • 4 linguri de cacao

Crema:

  • 250 g mascarpone
  • 500 g smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie

Jeleul de nectarine:

  • 3 nectarine
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Blatul:

  • Se bun biscuitii sfaramati impreuna cu cacaoa in robotul de bucatarie si se mixeaza pana ce se obtine o pulbere fina.
  • Se adauga untul topit, se mixeaza pana la omogenizare si se rastoarna intr-o tava detasabila. Se uniformizeaza si se da la frigider pana la finalizarea cremei.

Crema:

  • Mixam smantana pana ajunge la consistenta dorita, se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare.
  • Se mixeaza bine crema de mascarpone si adaugam frisca, amestecand usor cu o lingura de lemn.
  • Gelatina, pusa in prealabil la inmuiat, se topeste in baie de aburi. Se adauga in fir fin peste compozitia realizata mai sus, turnam crema peste blat si dam la figider circa 20 minute.

Jeleul de nectarine:

  • Caramelizam zaharul intr-o tigaie si adaugam nectarinele curatate de coaja si taiate felii subtiri.
  • Lasam sa fiarba pana ce nectarinele se inmoaie, dupa care le mixam cu blenderul vertical pana ce obtinem un piure. Adaugam gelatina topita la bain-marie si omogenizam.
  • Lasam jeleul sa se raceasca putin si il adaugam peste crema de mascarpone.
  • Dam la frigider cateva ore (ideal ar fi de seara pana dimineata) pentru a se intari.

Pofta buna !

jeleu de nectarine

prajitura cu jeleu de nectarine

 

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.