Cum alegem mobilierul de dormitor? (p)

Home » Casa de vis » Amenajari » Dormitor » Cum alegem mobilierul de dormitor? (p)
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Atunci cand ne mutam intr-o casa noua sau atunci cand decidem sa remobilam locuinta ne imaginam cum va arata fiecare incapere.

Daca pentru living si bucatarie spatiul este oarecum prestabilit, la domnitoare situatia se schimba.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Mobilierul pentru dormitor este in prezent atat de variat ca forme si marimi incat el poate fi integrat cu usurinta si in dormitoarele de dimensiuni mai mici, in spatii ce par foarte limitate din punct de vedere al felului in care corpurile de mobila pot fi dispuse.

Cum alegem asadar mobilierul de dormitor?


Tocmai pentru ca pe piata exista multe varietati de forme, materiale si culori, trebuie sa avem in vedere cativa factori esentiali atunci cand dorim sa mobilam o camera cu cea mai buna mobila de dormitor existenta, care sa raspunda nevoilor de spatiu, de functionalitate si confort, dar si la un pret accesibil.

Mobila de dormitor este compusa in general dintr-o serie de elemente strict necesare, la care se adauga, in functie de dorinte si disponibilitate a spatiului, si altele. Asadar, atunci cand alegem mobilierul pentru dormitor primul criteriu este cel al componentei.

De regula mobilierul este format dintr-un cadru de pat cu tablie de forme diverse si marimi pe masura, din doua noptiere si un dulap. Acestora li se pot adauga o comoda, o masuta de toaleta cu scaun, oglinda sau chiar corpuri suspendate.

Patul


Patul poate avea dimensiuni variate, de la pat pentru o persoana pana la pat dublu matrimonial. Cele matrimoniale au, de regula, dimensiuni de 1.40 m, 1.60 sau chiar 2.00 m latime si 2.00 m lungime. Acestea nu sunt livrate cu saltea, si uneori nu au nici somiera inclusa, asa ca este bine sa verificati acest criteriu inainte de achizitie.

Somierele pot influenta atat soliditatea patului cat si confortul pe care il asigura.

Salteaua trebuie achizitionata separat pe dimensiunile respective dar calitatea ei este una ce tine strict de preferintele utilizatorului, adica ale dvs., acest lucru fiind si principalul motiv pentru care nu aceasta nu este inclusa in seturile de mobilier pentru dormitor.

Daca paturile de 1.4 m latime sunt mai mici si deci ocupa mai putin spatiu, dar si salteaua este mai ieftina, el se poate dovedi prea ingust pentru un somn odihnitor pentru doua persoane. Pentru doar 20 de centimetri in plus, cadrul de pat de 1.6 m poate oferi beneficii multiple.

Tablia patului este un criteriu tot mai des luat in calcul. Daca pana nu demult aceasta era aleasa doar dupa criterii estetice, in prezent ea a capatat si alte valente. Astfel, oamenii doresc ca aceasta sa fie inalta, astfel inca sa le permita utilizarea ei pe post de spatar atunci cand se aseaza in pat pentru a citi sau pentru a privi dintr-o pozitie cat mai comoda la televizor.

In plus, ea trebuie sa fie si realizata dint-un material rezistent, solid, care sa nu incomodeze spatele. Astfel au aparut in prezent foarte multe modele de paturi cu tablii capitonate, tapitate si foarte inalte.

Noptierele


Atat de utile, cele doua noptiere sunt nelipsite dintr-un dormitor, indiferent de dimensiunea acestuia. Acestea pot fi reprezentate de corpuri de mobila de sine statatoare, independente, fie pe picioare fie cu posibilitatea de a se fixa in perete, dar pot fi si integrate in cadrul patului, fiind corp comun cu acesta si cu tablia. Cele din urma ocupa de regula mai putin spatiu, insa nu este o regula.

Noptierele sunt practice atat pentru ca reprezinta locul pe care asezam o lampa pentru citit, cartea, telefonul si ceasul desteptator, dar pot reprezenta si un loc suplimentar pentru depozitare. Desi de regula nu au dimensiuni generoase, ele pot fi prevazute cu sertare sau cu un compartiment cu usa sau deschis, care pot adaposti produse cosmetice sau alte lucruri marunte.

Dulapul


Lipsa spatiului este unul dintre neajunsurile cu care se confrunta fiecare familie, asa ca un dulap pentru dormitor trebuie sa fie cat mai incapator si mai bine organizat. Dulapurile tip dressing sunt la mare cautare acum, atat datorita faptului ca sunt mult mai inalte decat dulapurile obisnuite, dar si mai adanci si mai bine compartimentate.

Acestea au, de regula, si usile acoperite integral cu oglinda, oferind un dublu avantaj: pe de o parte creeaza senzatia de spatiu, iar pe de alta parte oglinda este si foarte utila, eliminand necesitatea ocuparii unui perete suplimentar cu o oglinda de mari dimensiuni.

Comoda


Un trend tot mai des regasit in componenta unui mobilier de dormitor bun este reprezentat de integrarea unei comode pentru televizor. De forme si marimi diverse, ea este un spatiu de depozitare suplimentar foarte bun, dincolo de sustinerea unui TV si a celorlalte aparate. Comoda pentru dormitor poate fi inlocuita de un corp de mobila cu oglinda, care poate fi utilizat pe post de masa de toaleta sau nu.

Materialul si designul


Designul este subiectiv, fiecare alegand ceea ce ii satisafce necesitatile estetice ale incaperii si ale intregului camin. De la modelele clasice, cu volume mari, pana la cele foarte simple, cu accente futuriste, dormitoarele se regasesc in culori tot mai variate si cu materiale dintre cele mai surprinzatoare.

De la MDF la pal si de la catifea la piele, sigur mobila de dormitor visata este acolo si va asteapta.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.