Cum se curata cuptorul de la aragaz in mod natural?
Cand vine vorba de curatenie, cuptorul aragazului constituie cosmarul oricarei gospodine datorita stratului de grasime uneori destul de generos care se aduna pe peretii acestuia.
O buna solutie pentru curatare ar fi detartrantii disponibili pe piata, dar, pe langa chimicalele continute, acestea emana si un miros puternic, toxic de cele mai multe ori.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Daca doriti sa ii evitati, va recomand in cele ce urmeaza o metoda de curatare simpla, care utilizeaza produse cu mult mai „prietenoase” disponibile in orice gospodarie.
Avem nevoie de urmatoarele:
- Otet
- Sare de bucatarie
- Bicarbonat de sodiu, cca 100 g
Presarati sarea pe fundul cuptorului, acolo unde in general stratul de grasime este mai gros, apoi umpleti un bol termorezistent cu apa in care dizolvati un pahar de otet, asezati-l pe gratar si incingeti cuptorul la 230-250 de grade timp de 20-30 de minute. Vaporii fierbinti vor inmuia grasimea de pe peretii cuptorului facand-o mai usor de curatat iar otetul va elimina mirosurile neplacute.
Bicarbonatul se dizolva in putina apa calduta, pana se obtine o pasta consistenta. Deschideti usa cuptorului, lasati sa treaca dogoarea si stergeti peretii cu o laveta umeda, dupa care frecati cu pasta de bicarbonat pregatita mai devreme. Lasati sa actioneze cateva minute dupa care clatiti cu apa calduta.
Rezultatul este garantat, fiind la inatimea asteptarilor.