Cum se repara acasa un inel de argint?

Home » Timp Liber » Hobby » Cum se repara acasa un inel de argint?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Cand vine vorba de bijuterii, de cele mai multe ori acestea sunt atat de incarcate de valoare sentimentala incat atunci cand se strica solutia nu este aceea de a cumpara ceva nou.


Bijuteriile sunt adesea cadouri de la persoane dragi sau chiar mosteniri pastrate in familie de generatii, de aceea foarte multa lume ezita sa se desparta de anumite piese chiar si atunci cand acestea fie s-au deteriorat, fie au devenit imposibil de purtat dintr-un motiv sau altul.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Daca vorbim de inele de argint, fiind unele dintre bijuteriile carora li se atribuie cel mai adesea valoare sentimentala datorita faptului ca sunt foarte populare drept inele de logodna, cele mai des intalnite probleme sunt fie innegrirea argintului, fie ruperea sau indoirea metalului. Toate aceste probleme pot fi rezolvate acasa cu doar cateva unelte si fara a fi nevoie de cunostinte de specialitate.

1. Este nevoie de un suport pentru inel. Acestea au forma in general conica si sunt gradate dar pot fi si improvizate din orice este la indemana. De asemenea, este nevoie de un ciocan special pentru bijuterii. Odata ce aceste doua unelte au fost achizitionate, procesul de marire, micsorare sau lipire a unui inel rupt poate incepe.

2. Inelul de argint se pune pe suport. Daca acesta este rupt, el trebuie lipit, daca trebuie marit sau micsorat, operatiunea este ceva mai complicata. In cazul maririi trebuie adaugat material (argint in cazul inelelor de argint), iar in cazul micsorarii se taie o bucata de metal si inelul se relipeste.

3. Pentru a lipi argintul este nevoie de o solutie speciala ce se gaseste in magazine. Pentru marirea acestuia se va lucra cu sarma de argint pentru bijuterii. Mai intai se stabileste dimensiunea dorita, iar inelul se pozitioneaza corespunzator pe suport. Se taie o bucata de sarma de argint iar ambele capete se pilesc inainte de a fi adaugata intre capetele inelului, conectandu-le. Se adauga solutia pentru lipire cu atentie astfel incat cele doua articulatii sa se sudeze corespunzator.

4. Pentru micsorarea unui inel se foloseste din nou suportul pentru a determina cat metal trebuie taiat. Dupa taiere, capetele se pilesc si se adauga solutie de lipire.

5. Pentru a finaliza procesul se foloseste o lampa de gaz. Aceasta se porneste cu o bricheta dupa care se indreapta cu atentie catre imbinarile ce trebuie sudate. Se muta flacara incet dintr-o parte in alta pana cand sarma si materialul de lipit devin lucioase umpland spatiul dintre capetele inelului. Odata procesul incheiat, inelul se apuca cu o penseta si se cufunda in apa rece.

6. Dupa racire se pileste excesul si se poliseaza, iar inelul de argint va fi ca nou, gata sa fie purtat. Astfel, indiferent ca este vorba de bijuterii ieftine insa cu valoare sentimentala puternica sau bijuterii ce au costat o avere, acestea pot fi repurtate cu placere pentru inca multi ani.

Acest gen de reparatii trebuie facute cu atentie, iar pregatirile si uneltele necesare pot fi costisitoare. Adesea, daca bijuteria nu este una cu o valoare sentimentala, este mai bine ca aceasta sa ramana in cuita de bijuterii si sa se achizitioneze ceva nou pentru a o inlocui.

 Demoiselle

1 Responses to Cum se repara acasa un inel de argint?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.