De unde cumpar miere de manuka originala?

Home » Sanatate » Nutritie » De unde cumpar miere de manuka originala?
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Mierea de Manuka este unul dintre cele mai apreciate produse apicole, acest fapt datorandu-se beneficiilor pe care aceasta le are atunci cand este consumata de catre om.

Datorita compozitiei sale unice, o miere de manuka originala are un puternic efect antibiotic, antimicrobian, antiviral, luptand impotriva infectiilor interne dar chiar si a celor externe.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Mierea de Manuka se imparte in mai multe categorii de calitate in functie de proprietatile sale. Ambalajul acesteia va indica – sau trebuie sa indice – de fiecare data, care este treapta de calitate pe care se afla. Aceasta se masoara folosind mai multi indicatori, cel mai corect si mai bun fiind indicele Unique Manuka Factor – UMF – care o clasifica in mor cert in functie de efectul sau antibiotic.

Cu cat acest indice este mai mare cu atat si mierea respectiva va fi mai concentrata in substantele active si deci va avea un efect sporit. Atentie insa, mierea cu o concentratie mare, deci cu un indice UMF mare, nu poate fi consumata in cantitati mari nici de catre adulti si cu atat mai putin de catre copii, ci trebuie administrata precum un medicament, in doze precise si in cure limitate ca intindere.

Un alt aspect ce trebuie avut in vedere atunci cand vorbim despre mierea de Manuka este originea ei. Aceasta miere este produsa de albine din florile arborelui de Manuka, ce se gaseste in zone izolate din Noua Zeelanda si putin din Australia. Altfel spus, mierea de Manuka trebuie sa fie originara numai din aceste tari si, pe cat posibil, sa fie ambalata in tara de origine, astfel asigurandu-se atat pastrarea in conditii optime inca de la recoltare dar, in egala masura, asigura si o mai mare siguranta cu privire la nealterarea voita sau nu a calitatii in urma procesarilor sau a transportului in conditii incorecte.

De unde putem cumpara miere de Manuka originala?


Deoarece este mai mult un medicament natural, un supliment alimentar si mai putin un aliment, acest tip de miere se gaseste in magazinele specializate de produse naturiste sau apicole. Recomandarea noastra este sa incercati un magazin online, care are un rulaj mai mare si preturi mai mici, tinand cont de faptul ca pretul unui borcanel de miere de Manuka originala cu UMF ridicat poate fi destul de mare comparativ cu celelalte tipuri de miere sau produse apicole. Un magazin online specializat ofera si mai multe informatii despre produsul respectiv, atat legate de compozitie si efecte, cat si de modul de administrare si dozaj.

 Demoiselle

2 Responses to De unde cumpar miere de manuka originala?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.