Fetelor, iata cum va puteti ingriji bluzele pe timp de toamna

Home » Moda » Bluze » Fetelor, iata cum va puteti ingriji bluzele pe timp de toamna
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Daca in timpul verii tesaturile sunt mult mai usor de pastrat/ingrijit, intrucat conditiile meteorologice se schimba radical o data cu sosirea anotimpului rece, si modul de ingrijire al bluzelor si tricourilor se schimba radical.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

bluzaCel mai important lucru care trebuie inteles e faptul ca, hainele nu trebuie lasate umede in cosul de spalat. Altfel, se prea poate ca bacteriile din jur sa fie atrase de umezeala si astfel sa formeze culturi si mucegai. Asta nu inseamna decat riscuri mai mari de dobandire a unor boli dermatologice si o durata de viata mult mai mica pentru tesaturi.

De asemenea, pentru ca hainele sa prinda mirosul proaspat specific hainelor abia curatate, trebuie ca ele sa fie lasate la uscat la aer si nu undeva pe un stativ dintr-o camera inchisa, chiar daca asta presupune un timp de uscare mai mare. Altfel, exista riscul ca bluzele si tricourile sa nu se aeriseasca cum trebuie si sa nu miroasa asa cum trebuie.

Hainele si in special bluzele de toamna trebuie sa nu fie lasate prea mult timp in mediu umed, chiar daca au fost proaspat spalate. Umezeala distruge foarte rapid tesaturile, scazand astfel si durata medie de viata a hainelor. Foarte important, daca inainte de a fi impaturite ele prezinta cel mai mic semn de umezeala, nu trebuie puse in dulap pentru a le da sansa sa se usuce in mod natural. In dulapuri nu exista aerisire, deci umezeala poate persista mai mult timp, lucru deloc benefic.

Pe cat posibil, se recomanda achizitionarea unor bureti absorbanti pentru tesaturi. Ei atrag particulele de apa in interiorul lor si degaja un miros placut, fiind esentiali pentru ingrijirea hainelor pe timp de toamna. Nu trebuie decat sa fie pozitionati intre haine si schimbati o data pe luna, in functie si de gradul de utilizare al hainelor. In  principiu, daca nu iau in dimensiuni (semn ca au atras apa), ei pot fi lasati pe o perioada mai indelungata, pana la primele semne de atragere a umezelii.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.