„Harun si Marea de povesti”: un spectacol multimedia la Apollo111 Teatrul

Home » Stiri » Comunicate de presa » „Harun si Marea de povesti”: un spectacol multimedia la Apollo111 Teatrul
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Prima adaptare de teatru dupa un roman al lui Salman Rushdie in Romania

In luna noiembrie, spectacolul de teatru multimedia „Harun si Marea de povesti”, care a avut premiera in cadrul celei de-a douasprezecea editii a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est, revine cu sase reprezentatii noi la Apollo111 Teatrul.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Prima reprezentatie a spectacolului va avea loc sambata, 4 noiembrie, de la ora 10.00, urmata de duminica, 5 noiembrie, de la 11.00 si de la 19.00, luni, 6 noiembrie, de la 20.00, marti, 7 noiembrie de la 20.00 si duminica, 12 noiembrie, de la 19.00. Aceasta ultima reprezentatie va face parte din programul celei de-a 5-a editii ale Festivalului National de Teatru Independent.

Avand la baza una dintre cele mai frumoase povesti contemporane, inspirata de „O mie si una de nopti”, spectacolul prezinta o calatorie pe cealalta luna, luna numita Kahani (Poveste), care circula prea repde pentru a fi detectata de pe pamant. Harun intra in aventura Oceanului Suvoaielor de Povesti si se lupta cu Tacatacii pentru a-l invinge pe Katham Sud, dusmanul povestilor. O combinatie de vizualuri animate si joc actoricesc, „Harun si Marea de Povesti” este un spectacol multimedia care se adreseaza in egala masura adultilor si copiilor.

O adaptare dupa romanul lui Salman Rushdie care a avut premiera pe Broadway si in West End, piesa este regizata de Alexandru Berceanu si este prezentata pentru prima data in Romania. Vizualurile spectacolului au fost realizate in cadrul celei de-a noua editii ale atelierului intensiv de animatie Animation Worksheep, de catre o echipa de 20 de animatori sub coordoanrea trainerilor Dan Panaitescu si Mihai Pacurar. Muzica este compusa si interpretata live de Simona Strungaru (pian, clape si sound effects), si Sebastian Burneci (trompeta si sound effects).

Decorurile sunt semnate de scenograful si artistul vizual Mihai Pacurar, iar costumele sunt realizate de Cristina Milea.

Din distributia spectacolului fac parte actorii Ionut Niculae, Conrad Mericoffer, George Rotaru, Alexandra Laura Badea, Vlad Basarabescu, Victor Tapeanu si Ana Craciun Lambru, care a realizat  designul  papusii Harun si care coordoneaza manuirea acesteia in timpul spectacolului.

Piesa a fost tradusa in romana de Marius Michal Klimowicz.

Salman Rushdie a scris romanul „Harun si Marea de Povesti” pentru fiul sau, de care a fost despartit pentru o lunga perioada. Romanul dezvaluie, in mod alegoric, problemele cele mai acute ale societatii si ne face sa visam la o lume asa cum ne-am dori-o pentru copiii nostri.

Spectacol ”Harun si Marea de povesti” a fost produs gratie finantarii Centrului Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB, prin programul de finantare nerambursabila pentru proiecte culturale Bucuresti – Oras participativ. Biletele la spectacol pot fi achizitionate pe site-ul www.eventbook.ro. Pretul unui bilet la reprezentatiile de dimineata este in valoare de 25 de lei, iar la reprezentatiile care au loc seara, de 35 de lei.

Recomandare de varsta: +5 ani.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.