Hipertermia – un tratament pentru cancer care poate da rezultate

Home » Sanatate » Terapii alternative » Hipertermia – un tratament pentru cancer care poate da rezultate
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Desi sunt cu siguranta multe tratamente conventionale care sunt de ajutor, nu ar trebui sa scoatem din ecuatie eficienta terapiilor alternative pentru cancer precum hipertermia.

Ce este Hipertermia?


Hipertermia (cunoscuta si drept terapie termala sau termoterapie) este un tratament neconventional pentru cancer care presupune expunerea corpului la temperaturi inalte. [1] Anumite studii au confirmat ca temperaturile inalte pot distruge tesuturile canceroase, in vreme ce tesuturile sanatoase sunt minimum afectate. Aflata in faza de studiu, hipertermia nu este disponibila ca tratament la scara larga.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

De ca sa alegi Hipertermia ca metoda de tratament?


hipertermia

In unele cazuri, pacientii apeleaza la tratamentele alternative pentru a evita efectele incomfortabile si uneori debilitante ale tratamentelor traditionale. Totusi, in alte cazuri pacientii cauta pur si simplu terapii complementare care sa ajute si sa creasca eficienta tratamentelor traditionale.

In ambele cazuri, cercetatorii si doctorii au aratat ca hipertermia poate fi o optiune viabila pentru un tratament impotriva cancerului. Cand unii oameni aud cuvintele „terapii alternative pentru cancer”, se gandesc imediat la practici nestiintifice, tratamente ineficiente, si uneori chiar la persoane care pretind a avea cunostiinte medicale. Din cauza acestor concepte gresite, terapiile alternative atestate sunt uneori scoase din calcul imediat de catre oamenii suferinzi.

Din nefericire, asta inseamna ca multi oameni care ar putea fi ajutati prin terapii alternative precum hipertermia rateaza oportunitatea de a descoperi cat de eficiente pot fi acestea. Uneori, ca in cazul hipertermiei, numeroase studii si cercetari medicale au fost inchinate testarii si investigarii terapiei. In lupta impotriva cancerului, nu ar trebui niciodata trecuta cu vederea o posibila terapie benefica doar pentru ca nu se afla pe lista tratamentelor standard.

Hipertermia se utilizeaza in paralel cu tratamentele conventionale.


Pentru cei care se lupta cu orice fel de cancer, este vital sa fie analizat fiecare posibil avantaj  care ar putea fi folosit pentru distrugerea si slabirea celulelor canceroase. Este important de tinut minte ca  daca un tratament nu apeleaza la radiatii sau substante chimice toxice nu inseamna ca nu este eficient.  De fapt, uneori poate fi chiar mai eficient, in special daca este combinat cu alte tratamente pentru cancer. [2]

Una din problemele multor terapii standard este aceea ca celulele sanatoase ale corpului sunt distruse odata cu cele canceroase. Desi chimioterapia si tratamentele pe baza de radiatii sunt gandite pentru a minimaliza afectarea celulelor sanatoase cat mai mult posibil, inca mai sunt probleme importante si efecte secundare care apar. Cu toate acestea, cand se foloseste o terapie precum hipertermia, pot fi mult mai putine efecte secundare.

Hipertermia se bazeaza pe faptul ca celulele tumorale, fiind anormale si dezorganizate, nu pot suporta caldura in aceeasi masura ca celulele normale. Drept rezultat, cand tratamentele hipertermice sunt administrate, celulele canceroase sunt slabite sau chiar distruse, in timp ce in  jurul lor celulele sanatoase raman neafectate.

Desi hipertermia are abilitatea demonstrata de a slabi si distruge celulele canceroase, studiile au aratat ca aceste tratamente pot fi eficiente si daca sunt combinate cu terapii precum radiatiile si chimioterapia. Radiatiile pot fi si ele mai eficiente daca celulele canceroase au fost slabite prin hipertermie. In loc sa se puna baza doar pe o singura metoda de tratament, combinarea metodelor traditionale cu cele alternative este mai indicata pentru obtinerea de rezultate cat mai bune.

 Demoiselle

1 Responses to Hipertermia – un tratament pentru cancer care poate da rezultate

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.