Muzeul Astra Sibiu

Home » Timp Liber » Obiective turistice » Muzeul Astra Sibiu
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Un loc care merita sa fie vizitat dac dispui de timp liber este orasul transilvanean Sibiu, mai ales ca in acest week-end va avea loc la Muzeul Astra ( Muzeul in aer liber ) ultima editie a Targului de produse traditionale si ecologice. Din data de 8 septembrie se va inaugura, in schimb, Targul de tara, care va avea amenajata o bucatarie traditionala si locuri in care se va realiza comercializarea produselor traditionale. Este o opurtunitate daca vrei sa achizitionezi produse originale de serie mica, facute dupa retete traditionale.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

In legatura cu participarea la acest targ, muzeograful Adrian Alexe, coordonatorul evenimentului, declara: „La aceasta ultima editie, si-au anuntat participarea 9 producatori, care vor oferi spre vanzare produse apicole, produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba, pastrama), branzeturi (telemea, branza de burduf), prajituri traditionale (dulceturi, gemuri, sirop, turta dulce), tuica, zacusca si paine de casa. De asemenea, va fi prezent, din nou, producatorul care va gati mamaliga la ceaun si produse din carne traditionale.”

Muzeul Astra este cea mai importanta institutie intemeiata de catre Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman la data de 19 august 1905.
In perioada de dupa Unire adica 1918-1919, acesta a urmat Muzeul Bruckenthal ca valoare si importanta in zona Ardealului.

In acest spatiu poti sa te delectezi cu faimoasele produse traditionale facute de participantii la acest eveniment, si poti chiar sa iti faci un mic stoc de astfel de produse atat de ravnite de orice gospodina. Dar pe langa acest motiv poti vizita muzeul si vei gasi multe lucruri interesante de vazut si studiat in acest loc.

Principalul motiv care deosebeste acest muzeu de celelalte muzee din tara si din Europa este conceperea lui ca muzeu tematic in aer liber. Muzeul contine creatii al civilizatiei populare traditionale, preindustriale romanesti. Toate elementele arhitecturale, case, ateliere, complexe de cladiri sunt construite pe malul unui lac din Dumbrava Sibiului printre copaci. Este unul dintre cele mai mari muzee din tara noastra, el intinzandu-se pe o suprafata de 96 de hectare si este strabatut in toate directiile de 10 km de alei de-a lungul carora vei putea observa peste 300 de constructii. Numarul pieselor expuse in acest muzeu se ridica la cifra de 16.000 de bucati, multe dintre ele aflandu-se in interiorul cladirilor.

Muzeul se afla in imediata vecinatate a orasului Sibiu, la 3 kilometri pe soseaua de legatura dintre Sibiu si Rasinari. Poti ajunge acolo cu masina sau cu mijloacele de transport in comun care circula regulat in aceasta directie.

Datorita amplasarii sale intr-un loc paradisiac este considerat de foarte multi cel mai frumos muzeu in aer liber din Europa.

Daca iti mai ramane timp, dupa vizitarea acestui muzeu poti sa te delectezi cu frumusetile pe care orasul Sibiu le pune la dispozitie. Este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii in care de fiecare data gasesti cate ceva de facut sau de vizitat, nu ai cum sa te plictisesti intr-un asemenea loc. Sibiul si imprejurimile lui se situeaza in pozitie de top printre cele mai vizitate zone de catre turisti in tara noastra.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.