Organizeaza-ti bucataria intr-un mod inteligent!
Ni se intampla deseori ca atunci cand ne amenajam in graba bucataria sa intampinam ulterior probleme legate de utilitatea ei.
Acest lucru se intampla foarte des cand spatiul este redus. Putem realiza ca ne lovim de anumite obiecte sau ca ajungem foarte greu la unele de care avem nevoie mereu. Daca un frigider sau o masa le putem muta oricand pe parcurs, hota sau celelalte corpuri prinse in perete sunt mai greu de mutat.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Putem sa ne amenajam bucataria foarte repede, indiferent de spatiul avut, daca tinem cont de anumite reguli simple, astfel incat aceasta sa fie si functionala si placuta ochiului.
In primul rand trebuie sa ne gandim care sunt zonele de care avem cea mai mare nevoie. In principiu, acestea sunt cele in care se afla plita, frigiderul si chiuveta. Puteti adauga si altele, cum ar fi suprafata de tocat legumele sau de adunat incredientele. Intre toate aceste zone trebuie sa creati obligatoriu culoare pe care sa se poata circula lejer. De regula, atunci cand doua persoane se intersecteaza ar trebui sa poata trece una pe langa cealalta cu usurinta.
Rafturile trebuie impartite in categorii. Pe unul puteti pune condimentele, pe altul farfuriile etc. Trebuie ca ulterior sa va creati un reflex in a cauta si in a pune ceva intr-un singur loc. In cazul in care bucataria este folosita de mai multe persoane, lipsa acestui reflex poate provoca neplaceri pentru ca un pahar poate fi gasit in cateva minute, in loc de cateva secunde.
De asemenea, rafturile ar trebui fixate, pe cat e posibil, in jumatatea de sus a peretilor. Veti castiga astfel spatiu extrem de important, pe care il puteti folosi in alt scop.
Daca vreti sa dati cu lavabila, optati pentru culorile deschise pentru ca acestea dau senzatia unei incaperi mai mari. Nu uitati de spatiul verde! Intr-un colt izolat puteti pune o planta semi-inalta. De regula, acesta trebuie sa stea departe de orice sursa de caldura. Ideal ar fi sa stea in coltul opus aragazului, langa fereastra sau intr-un loc mai putin frecventat de aburi.