Pasca cu branza sarata

Home » Culinar » Desert » Pasca cu branza sarata
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Deoarece se apropie cu pasi repezi sarbatorile pascale, va recomand cu caldura o reteta de pasca cu branza sarata, care va aduce un plus de savoare mesei festive.

Dificultatea este una medie, iar timpul efectiv de preparare pentru aceasta pasca cu branza sarata este de doar 2 ore.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Pasca cu branza sarata

Ingrediente:

Aluat:

  • 300 mililitri lapte
  • 1 ou
  • ~ 500 grame faina
  • 2-3 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic de drojdie uscata

Compozitie pasca:

  • ~600 grame de telemea sarata
  • 3 oua

Mod de preparare:

  • Se pune faina intr-un lighenas de inox, se adauga laptele si restul ingredientelor si se framanta pana ce obtinem o coca omogena.
  • Se lasa coca la dospit aproximativ o ora. In acest rastimp, se amesteca branza cu doua oua (cel de al treilea il vom pastra pentru a unge pasca). Optional, se poate adauga in compozitie o mana de stafide.
  • O treime din coca se intinde pe fundul tavii de copt, dupa care se adauga compozitia de branza cu oua (si stafide). Din restul de coca facem cate 3 serpisori lungi pe care ii impletim si ii asezam deasupra compozitiei (fiecare dupa imaginatie 🙂 )
  • Se da la cuptor pentru circa 40-50 de minute. Cu 5 minute inainte de a stinge cuptorul, batem oul ramas si ungem pasca pentru a obtine crusta aceea aurie, specifica pascai.

Sa aveti pofta!
Pasca cu branza sarata

Pasca cu branza sarata

Pasca cu branza sarata

pascabranzasarata

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.