Petrece cat mai mult timp cu copilul tau – 4 idei simple pe care le poti urma!
Nu mai este o noutate ca timpul petrecut cu parintii ii ajuta pe copii sa se dezvolte armonios, sa devina adolescenti echilibrati din punct de vedere emotional, siguri pe ei, atasati de familie si prieteni, sociabili
Si totusi, nu putine sunt zilele in care nu iti vezi capul de treburi, fie ca sunt casnice sau la locul de munca si uiti ca ar trebui sa acorzi mai multa atentie copilului tau.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Timpul de calitate petrecut cu cel mic nu inseamna sa stai cu el cateva ore in aceiasi camera, in timp ce tu iti citesti mesajele pe e-mail, iar el se uita la desene animate. Astfel de momente nu va ajuta absolut deloc, asa ca este bine sa nu le consideri timp de calitate.
Mai mult, deoarece copiii de varste mici nu pot intelege foarte bine de ce este mai important sa faci orice altceva decat sa te joci cu el, ar trebui sa iti faci o rutina a familiei care sa va bucure atat pe tine, cat si pe copil.
Transforma sarcinile casnice de fiecare zi in timp petrecut cu toata familia!
Trebuie sa gatesti? Copilul poate sta langa tine si te poate ajuta cu diferite sarcini usoare in timp ce discutati despre activitatile de la gradinita sau de la scoala. Nu te vei descura la fel de rapid ca atunci cand esti singura in bucatarie, dar zambetul de multumire de pe fata piticului este mai important decat nevoia ta de a fi eficienta.
Sportul este o activitate sanatoasa pentru parinti si copii.
Practicat in familie, sportul poate fi un moment excelent pe care sa il impartasesti pe cei dragi. In sezonul cald, sporturile outdoor, precum plimbarile cu rolele, bicicletele, joggingul sunt pretexte ideale de a-i acorda atentie celui mic si de a te pastra in forma.
Jocurile in familie sunt distractive.
In functie de varsta copilului, alege jocuri precum puzzle-urile, desenul sau seturile lego. Bineinteles, pentru a iesi din cotidian, o repriza de zece minute de dans sau karaoke cu toata familia sau o sesiune de mima pot fi extraordinare pentru amintiri de care iti vei aduce aminte cu placere, in timp.
Vacantele sau micile iesiri cu toata familia ar trebui sa devina un obicei.
Nu trebuie sa alegi solutii costisitoare pentru a petrece timpul impreuna. O iesire de cateva ore in parc, la gradina zoologica sau la teatru poate fi la fel de constructiva precum o minivacanta la mare sau la munte. Important este nu locul, ci modul in care petreceti timpul.
Desi ti s-ar putea parea o idee nedemna de luat in seama, timpul pe care il petreceti luand masa poate fi ideal pentru a discuta, pentru a-i arata celui mic atentia si interesul tau fata de de lucrurile importante pentru el.
De cate ori reusesti, intr-o sapatamana, sa iei masa cu toata familia, sa discutati despre ce vi s-a intamplat in ziua respectiva si sa va faceti planuri pentru week-end? Daca raspunsul tau este de prea putine ori, este clar ca trebuie sa iti reanalizezi programul si sa dai mai multa atentie timpului petrecut alaturi de cei dragi, in special alaturi de copii. Rezultatele le vei vedea in timp, in relatia bazata pe afectiune pe care o vei construi impreuna cu cel mic.