Scoici cu sos rosu
Daca esti un impatimit al gustului unic al scoicilor atunci vei adora aceasta reteta de Scoici in Sos Rosu. Este o mancare extrem de simpla, insa cat se poate de savuroasa.
Urmareste-ne si pe Google NEWS
Perfecta atat pentru serile speciale, cat si pentru mesele obisnuite de zi cu zi, aceasta reteta necesita numai 30 de minute si o simpla tigaie Wok. Iar succesul este garantat!
Daca nu ai mai gatit pana acum scoici, afla ca nu ai de ce sa iti faci griji. Aceste specialitati marine se numara printre cele mai simplu de preparat ingrediente. 2eat.ro ne detaliaza pasii esentiali pentru a le pregati precum un adevarat maestru al bucatariei.
Ingrediente:
- 30 bucati de scoici
- 1 ceapa alba taiata in cuburi mari
- 250 gr pasta de tomate
- 6 catei de usturoi
- jumatate de legatura de patrunjel
- 10 frunze de busuioc prospat
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
- Incepem prin a spala sub jetul de apa rece aproximativ 30 de scoici. Cele care sunt inchise trebuie deschise cu un cutit si spalate cu atentie. Dupa ce le-am curatat pe toate, se vor lasa cateva minute la scurs.
- Apoi vom taia ceapa alba in cuburi mari si vom pisa cei 6 catei de usturoi.
- Se vor turna 5 linguri de ulei de masline in tigaia wok si cand uleiul se incinge bine se adauga usturoiul si ceapa. Amestecam in ingrediente pana capata o culoare aurie. Se condimenteaza cu sare si piper si continuam sa amestecam pentru aproximativ 10-15 secunde.
- Acum putem adauga scoicile, pasta de tomate, frunzele de busuioc si o cana de apa. Se amesteca ingredientele, acoperim tigaia wok cu un capac si lasam totul la fiert pentru 15 minute.
- Cand ingredientele sunt fierte, luam o jumatate de legatura de patrunjel pe care il taiem marunt si il adugam in tigaie. Oprim focul si lasam aceasta mancare cu fructe de mare acoperita cu capacul pentru inca 5 minute.
Scoicile in Sos Rosu se servesc alaturi de orez sau o garnitura de legume la wok.
Sunt excelente pentru momentele in care dorim sa ne impresionam prietenii sau familia cu ceva gustos si inedit.
Pofta buna!