Succesul tenisilor Converse

Home » Moda » Incaltaminte » Succesul tenisilor Converse
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

tenisi conversePentru perioada respectiva moda era cu totul alta, astfel ca intreaga afacere a fost extrem de riscanta, mai ales ca Marquis Mills si-a investit toata averea in proiectul Converse.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

In ciuda tendintelor, modelele de pantofi au avut un succes nesperat. Conform arhivelor, in 1910 deja ajunsesera sa produca peste 120,000 de pantofi lunar, ceea ce insemna o medie de 2000 de perechi zilnic. Incepand cu 1915, compania a inceput sa produca si incaltaminte pentru jucatorii de tenis si 2 ani mai taziu, si pentru basket. Primul model de tenisi Converse All-Star a aparut in anul 1918, cu mentiunea modelul de atunci era destul de diferit fata de ce este astazi pe piata. Un model mai apropiat fata de versiunile comercializate astazi l-a reprezentat primul model din seria Chuck Taylor, care a devenit ulterior modelul de semnatura pentru intreaga companie.

Trebuie mentionat ca in ciuda inceputului icununat de succes, compania nu a avut mereu o stare financiara buna. Pe masura ce America a inceput sa simta criza financiara, sa fie implicate in diferite razboaie si pe masura ce noi si noi brand-uri de incaltaminte sportiva au inceput sa apara pe piata, Converse a inceput sa piarda incet-incet din monopol. Mai mult, au ajuns pana la stadiul in care compania a trebui sa declare faliment, lucru care s-a intamplat in a 22-a zi din anul 2001.

Salvarea companiei Converse a venit in 2003, atunci cand cei de la Nike au cumparat toate activele companiei de la cei care incercau sa o salveze de la faliment. Gratie unor planuri de marketing inteligente, cat si a asocierii acestor produse de incaltaminte cu diferite staruri din basket si din tenis, compania a ajuns in top 10 cei mai mari producatori de incaltaminte sportiva la doar 2 ani de la preluarea de catre Nike.

Astazi, tenisii Converse se bucura de o popularitate extrem de mare, mai ales in randul tinerilor care au nevoie de incaltaminte usoara si relativ ieftina. Gratie succesului avut, compania-mama a decis sa se implice si in diferite cauze umanitare si prin urmare, au lansat colectia “1HUND(RED)”, din a carei vanzari au donat 15% organizatiei mondiale “Crucea Rosie”, precum si altor organizatii nonguvernamentale implicate in lupta impotriva bolii HIV.

Bineinteles ca foarte rapid Converse a devenit un MUST HAVE si printre tinerii romani, astfel ca ofertele, care mai de care mai generoase au inceput sa apara. Celebrii tenisi pot fi achizitionati online la preturi excelente.

 Demoiselle

1 Responses to Succesul tenisilor Converse

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.