Trateaza sinuzita cu aceste 5 uleiuri esentiale

Home » Sanatate » Terapii alternative » Trateaza sinuzita cu aceste 5 uleiuri esentiale
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Sinuzita este o inflamatie a sinusurilor, care poate provoca dureri de cap si sensibilitate.

Pentru a ajuta la decongestionarea sinusurilor si a reduce inflamatia exista o serie de ierburi aromatice pe care le puteti utiliza in tratamentul cu aromoterapie. Utilizarea aromoterapiei pentru vindecare, dateaza de acum 5.000 de ani de la egipteni.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Eucalipt


Uleiul volatil de eucalipt extras din frunze si ramuri, este un decongestionant eficient al tractului respirator superior. Acesta ajuta la tratarea inflamatiei si infectiei. Conform studiilor, acesta contine pâna la 85 la suta eucaliptol, un constituent cu proprietati antimicrobiene. Este un ulei puternic, care trebuie evitat de catre copii si nu ar trebui sa fie luat pe plan intern. Pentru a scapa de congestia sinusurilor, se adauga câteva picaturi de ulei esential de eucalipt  peste sarea de mare, într-o sticla mica de culoare închisa, utilizata ca inhalator ori de câte ori aveti nevoie de ajutor.

Rozmarin


Uleiul esential de rozmarin este un analgezic, un agent antimicrobian si un stimulent utilizat pentru a deschide cavitatile nazale si trata orice blocaj sau inflamatie la nivelul sinusurilor.

O modalitate buna de a utiliza acest ulei este de a adauga cinci picaturi într-un vas cu apa clocotita si a face inhalatii cu un prosop peste cap pe deasupra vasului. Aburul din apa  împreuna cu uleiurile volatile din rozmarin vor ajuta la eliberarea sinusurilor.

Lavanda


Uleiul esential de lavanda este un nervin care promoveaza relaxarea si ajuta in durerile de cap ale sinusurilor datorita proprietatilor sale analgezice. Este deosebit de benefic în tratarea sinusurilor blocate si este un bun antiseptic, aparând sistemul imunitar împotriva virusilor din aer.

Busuioc dulce


Uleiul esential de busuioc dulce are actiuni benefice asupra sinusurilor si este eficient în tratarea infectiilor sinusurilor. Este analgezic, antispastic si are actiuni antidepresive si ajuta la ameliorarea durerilor de cap cauzate de sinuzita.

Pentru o ameliorare de durata, se pun 10 picaturi de ulei de busuioc într-un vaporizator, care este folosit in camera in care veti petrece cea mai mare parte a timpului. În mai putin de 10 minute, camera va fi impregnata cu un parfum de busuioc dulce si uleiuri volatile medicinale, care vor atenua orice dureri de cap si congestie cauzate de sinuzita.

Uleiuri pentru masaj


Orice tip de uleiuri care ajuta in sinuzita pot fi amestecate într-un ulei purtator, cum ar fi uleiul de migdale sau de masline, în scopul de a crea un ulei de masaj medicinal. Aveti posibilitatea sa utilizati acest ulei pentru masajul obrajilor si a fruntii, pentru ameliorarea sinusurilor, sau puteti apela un terapeut pentru masajul întregului corp.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.