Yucatan, Mexic

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in America de Nord » Yucatan, Mexic
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

In peninsula Yucatan se afla trei state mexicane: Yucatan, Campeche si Quintana Roo. Cele trei state se afla in sud-estul Mexicului, intre Marea Caraibelor si Golful Mexic. Peninsula Yucatan este un loc turistic spectaculos care atrage milioane de vizitatori pe an.

Cu o vechime de peste 10000 de ani, pestera Loltun este una dintre cele mai vechi dovezi ale civilizatiei umane in Yucatan. Pestera a fost, de asemenea, folosita de catre maiasi in scopuri ceremoniale si, mai tarziu, ca loc de refugiu in vremuri de razboi.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Loltun este cea mai mare dintre pesterile din Yucatan sau, cel putin, cea mai mare pestera „uscata” – „uscata” in termeni relativi in acest caz, pentru ca pestera este mai rece decat jungla inconjuratoare, iar umiditatea este doar cu putin mai mica decat daca ai innota in ocean.

Chichen Itza este ruina unei mari piramide Maya si poate fi o alegere excelenta in programul vostru de vizitare a zonei. Tulum este o alta ruina Maya ce dispune de un decor frumos, aflata pe coasta de sud la Playa del Carmen.  Uxmal nu este la fel de mare precum Chichan Itza, dar este mai putin aglomerat si la fel de interesant. Ruinele sale sunt mai interesante si mai populare decat cele de la Tulum.

Imaginea pe care Peninsula Yucatan o are vazuta din aer poate fi comparata cu o bucata de branza elvetiana. Este presarata cu numeroase gauri numite cenote, multe dintre ele pline cu apa proaspata. Intr-o dupa-amiaza fierbinte de vara, puteti face o baie racoroasa intr-una din aceste cenote.

Sentimentul pe care il veti avea intr-o cenota este comparabil cu acela de inot intr-o pestera cu stalactite si stalagmite. Experienta este racoroasa si foarte relaxanta. Plaja se afla la distanta de o ora de Cancun si este o destinatie populara pentru mexicani si europeni. Aici nu veti gasi mega statiunile pe care Cancun le ofera, dar este un loc minunat pentru un sejur de neuitat.

Credit foto: Pixabay

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.