Zermatt, Elvetia

Home » Timp Liber » Destinatii de vacanta » Destinatii in Europa » Zermatt, Elvetia
Decrease Font Size Increase Font Size Marime text Tipareste pagina

Zermatt este un canton situat in sudul Elvetiei si este, de asemenea, o statiune montana renumita pentru partiile de schi, alpinism si drumetii.

Zermatt se afla la o altitudine de aproximativ 1.600 m este situat la poalele muntilor Matterhorn – un munte emblematic si estetic, o roca robusta cu lumina magica, un masiv cu proportii ideale care actioneaza ca un magnet pentru alpinisti.

Urmareste-ne si pe Google NEWS

Gratie zapezii din belsug, Zermatt va ofera pe tot parcursul anului posibilitatea de a schia pe partii aflate la altitudini intre 2.500 si 3900 de metri. In timpul verii se poate schia pe platoul Breithorn.

Tot in cantonul Zermatt, dincolo de Monte Rosa Hotel, se afla  Hinterdorf, un labirint de benzi inguste,  cu cabane din lemn erodate si vechi, hambare, grajduri si depozite cu dale circulare mari de piatra suspendate pe stalpii de sustinere pentru a alunga rozatoarele.

Cladirile din  Hinterdorf dateaza din secolele XVI si XVIII si sunt construite din lemn compact si cu acoperisuri din dale de piatra pentru a rezista la greutatea zapezii. Zermatt este unul dintre putinele locuri unde puteti vedea  astfel de cladiri vechi atat de bine conservate. Tot aici exista si un funicular care urca printr-un tunel aflat in centrul orasului Zermatt, pana pe platoul Sunnegga aflat la 2.289 de metri. Aici veti gasi un restaurant deschis pe tot parcursul anului, iar vara, multe alte atractii.

De la statia telecabinei de la Furi, puteti face o plimbare de jumatate de ora pana la Dossen Glacier Garden, unde puteti vedea efectele ultimei ere glaciare asupra peisajului.  Ghetarul Gorner, al doilea ca marime din Alpi, s-a retras lasand in urma, sub cascadele glaciare, gauri sculptate in roca solida. Aici puteti vedea, de asemenea, ramasitele unei cariere de piatra.

Construita in 1870 de catre clubul alpin, biserica Sf. Petru a oferit un loc de cult  oaspetilor englezi, care la acel moment, formau majoritatea vizitatorilor de la Zermatt. In interiorul bisericii exista o serie de placi in memoria alpinistilor care si-au pierdut viata pe varfurile Matterhorn.

 Demoiselle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.